
I denne triste og mørke tid, kan man godt savne solen og lyset.
Det råder vi bod på, for hvad er mere forårsagtigt end karbonader
med stuvede ærter og gulerødder,
så vi laver karbonader i dag.

Ingredienser:(2 – 3 pers)
500 g svinekød, hakket
350 g ærter med gulerødder
3 spsk rugmel, til panering
2 spsk smør, smørbolle
2-3 spsk mel, smørbolle
1 – 1½ spsk sukker
Ca ½ l vand
Salt og peber
Sæt gulerødder og ærter over varmen i en gryde med ca. ½ l vand,
tilsæt 1 spsk sukker, lidt salt, hvad der kan være mellem 3 finger,
varm langsomt op. Lad det koge ca. 8 – 10 min

Form 4 karbonader af farsen.
Hvis der serveres kartofler eller brød til,
er det tid til at sætte kartoflerne over nu.

Bland rugmel, salt og peber og vend karbonaderne i melblandingen.

Rør 2 spsk smør og 2 – 3 spsk mel sammen til en smørbolle.

Sæt panden over god varme med lidt fedtstof, når det er bruset
af lægges karbonaderne på og der skrues lidt ned for varmen,
lad dem stege 5 – 6 min på hver side.

Smørbollen er rørt sammen og nu tilsætter vi den til
gulerødderne og ærterne.

Smag til med salt, peber og sukker.

Nu er karbonaderne færdig med at hygge sig på panden,
og det er tid til at servere

Dagens tallerken, Karbonader med stuvede gulerødder, ærter
og kartoffel, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar