• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Irsk stuvning med vildsvin og kål

26. april 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Vi går i det irske bondekøkken, hvor Irsk stuvning normalt
bliver lavet med lam, men jeg har så valgt vildsvinet denne gang,
valget er jo frit så prøv med andre udskæringer.  

Det irske køkken er et solidt køkken, hvor der indgår lokale
råvarer, måske hentet i specialforretninger, som de har mange af.  
I mange af deres retter er det bærende element, rodfrugter.  

Kartofler og andre rodfrugter er en god kilde til både smag
og mæthed, isæt i strenge tider. Retterne baseret på kød og
kartofler er solide og nærende og med en lille smule ændring
kan gourmetniveauet nås.  
Vi skal i køkkenet.

Ingredienser.:( 2 – 4 pers)  
800 g vildsvin skinke, bov er også velegnet
3 – 4 spsk. smør
3 – 4 spsk. mel
1 stk. Guinness
3 stk. løg
1 stk. porrer
4 stk. gulerødder
1 kg. Hvidkål, snittet
3 dl. Svinebouillon
300 g kartofler
Salt og peber
1½ tsk. Spidskommen
3 – 4 stk. laurbærblade
½ bundt persille

Start med at skærer kødet i store tern ca. 3x3x3 cm  
Kom 3 – 4 spsk. Mel blandet med salt og peber i en plastpose  
Kom kødterningerne i posen og ryst den godt  
Smelt smør i en stor gryde og lad det bruse af

Ryst det overskydende mel af kødterningerne og brun dem

Gerne af flere omgange  
Tag kødterningerne op af gryden.  
Rens grønsagerne og skær dem i skiver/tern

Svits løgene i gryden hvor kødet har brunet

Læg kødterningerne tilbage i gryden

Tilsæt nu grønsagerne lagvis i gryden

Slut med gulerødder og porrer til sidst

Undtagen kartoflerne  
Drys med krydderierne  
Tilsæt øl og 3 dl. Fond  
Læg låg på gryden og lad den småkoge 30 min.
Uden at røre rundt  
Tilsæt kartoflerne og kog videre i 30 min

Når kødet er mørt, smag til med salt og peber  
Retten er færdig  
Det er tid til servering, gerne med et stykke groft rugbrød

Dagens tallerken, Irsk stuvning med vildsvin og kål,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Irsk stuvning med vildsvin og kål

Previous Post: « Duck Wellington
Next Post: Svenske kåldolmere med ris og kartofler »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme