I dag laver vi fiskefrikadeller af færdig rørt fiskefars fra fiskehandleren.
Noget jeg sjældent gør, men det skulle lige komme an på en prøve. Det er
ikke så tit den fars smager af noget, men kan peppes op med lidt
grofthakket laks, fersk eller røget, lidt flere krydderier, det hjælper altid
på smagen.
Vi kan ikke komme udenom, at når det er som det skal være, så smager
det jo godt og så med en god remulade, rugbrød og blomkålssalat.
Så er det bare godt.
Vi skal til den igen.
Ingredienser.:(3 – 4 pers)
750 g fiskefars, færdigrørt
50 g smør
½ – 1 dl. raspolie
1 stk blomkål, lille
8 stk basilikum blade, friske
En håndfuld bredbladet persille
4 -5 stilke grønne asparges
1 stk gulerod
2 spsk hvidvinseddike/balsamico
1 spsk. Olivenolie
1 tsk. Sukker
Evt. lidt grøn salat
Salt og peber
Rør først en dressing af olie, eddike, sukker, salt og peber
Hak basilikum og persille fint
Kom krydderurterne i dressingen
Lad dressingen stå og trække
Snit blomkålen meget tyndt, gerne på et mandolinjern
Guleroden skæres også meget tyndt i skrå skiver
Asparges i små stykker
Vend det hele i dressingen og stil skålen til side.
Smag på fiskefarsen
Tilsæt evt. lidt krydderier til smagen er ok
Kom 25 – 30 g smør på en pande sammen med ½ dl. Olie
Varm panden op ved god varme og skrue ned til jævn varme
Med en spiseske sætter du fiskefrikadeller på den varme pande
Steger ved jævn varme i 5 – 6 min på hver side
Skal steges gyldenbrune og være gennemstegte.
Så er det tid til servering
Dagens tallerken, Fiskefrikadeller med blomkålssalat, rugbrød og
remulade, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar