• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Brontosaurus Steak (USA Black Angus) med råstegte kartofler, bearnaisesauce og salat.

9. juni 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Nu tager vi til det amerikanske køkken eller grill, hvor dette stykke
kød er meget brugt Black Angus en stor kvægrace, som stammer fra
Irland. I maj 1873 bragte George Grant fire Angus tyre, men ingen køer,
til Victoria, Kansas.  

Han tog tyrene til messen i Kansas City, hvor de var emnet for megen
omtale på et tidspunkt, hvor Shorthorns og Longhorns var normen.
De sorte dyr uden spidse horn blev ofte kaldt ”freaks” af dem, der så dem.  

Vi er jo ikke i USA for ingenting, her skal det være stort og det er stort.
En bøf på mindre end 400 gram, på grillen er utænkelig. Derfor tilbereder
vi nu en bøf på grillen på 400 g, nok til 2 personer serveret med årstiden
salat, råstegte kartofler og bearnaisesauce.  
Vi går til den.

Ingredienser.: (2 pers)
1 stk black angus steak, a’ 400 g
½ dl olie
Salt og peber
Lidt hjertesalt
2 stk gulerødder
2 – 3 stk grønne asparges
6 stk nye kartofler
Lidt persille
Kom kartoflerne, som er skåret ud i mundrette stykker i et ildfast fad
Dryp med lidt olie  
Hak persillen fint og kom det over kartoflerne  
Drys med salt og peber  
Sæt fadet på direkte varme i grillen 
Tager de for meget farve, trækkes fadet til indirekte varme

Smør bøffen med olie, krydr med salt og peber  
Læg kødet på direkte varme, og lad det få en god
stegeskorpe på begge sider

Når bøffen er brunet godt på begge sider  
Træk bøffen til indirekte varme, læg låg på grillen og steg i 5 – 6 min  
Tryk på bøffen og mærk om den er rød, rosa eller gennemstegt  
Når du mener den er som den skal være  
Pakkes den ind i stanniol og trækker i 10 min  
Del bøffen og skær den ud i fine skiver  
Så er det tid til at servere.

Dagens tallerken, Brontosaurus Steak, med råstegte kartofler,
bearnaisesauce og salat, velbekomme. 
Mange glade madhilsner
John  

PS en utrolig dejlig smag af “bøf” og med en fin struktur i kødet
og meget mørt

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Brontosaurus Steak USA black angus

Previous Post: « Fiskefrikadeller med blomkålssalat
Next Post: Grillet Foreller med nye kartofler og kapers/agurk sauce, årstidens salat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme