• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grillet Foreller med nye kartofler og kapers/agurk sauce, årstidens salat

13. juni 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Ved grillen i dag skal der arbejdes med fisk, fyldte foreller/ørred med
nye kartofler. Jeg har investeret i en ny grillbakke fra Rådvad, som skal
bestå sin prøve i dag. Den ser spændende ud og jeg vil håbe at den virker
efter hensigten.  

Foreller er jo en mild og velsmagende ferskvandsfisk med fast, lyserødt
kød. Foreller egner sig både til grill og ovn og med en lille smugle røg, så
er de bare helt i top, men er ikke nødvendigt for at smage godt.
Vi går til den.

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk foreller a’ ca 200 g
300 g små nye kartofler
Friske urter, timian, citrontimian, rosmarin, løvstikkeblade,
dild og salvie Olie
1 stk. citron
Salt og peber
1 dl. Mayonnaise, hjemmerørt eller en købe
1 dl. Græsk yoghurt/skyr
2 spsk syltede agurker, hakket
2 spsk. Kapers, finthakkede
Friske urter finthakkede
Evt. 2 gode håndfulde røgesmuld i en foliebakke (brug aldrig savsmuld
fra en kædesav, det vil indeholde olie og er ikke godt for helbredet)
Start med at rengøre fiskene, skær hoved og hale af, klip finnerne af  
Gå dem efter i bugen for blod

Giv dem et godt drys salt på begge sider og lad dem stå i 15 – 20 min  
Det er en god ide altid, at gøre det med fisk, det trækker vandet ud af
fisken og man får noget mere fast fiskekød.  
Skyld fiskene i koldt vand fri for salt og dup dem tørre med køkkenrulle
Krydr fiskene på indersiden med salt og peber

Hak de friske krydderurter og kom det i bugen på fiskene  

Skær 2 tynde skiver citron og halver dem  
Læg to halve skiver citron i bugen på hver fisk

Luk bugen med kødnåle  
Skær 3 snit på tværs af fiskene på begge sider, kun lige igennem skindet
Pensel fiskene med olie og læg dem på grill risten eller net 

Grill i 3 min. På hver side over direkte varme

Flyt til indirekte varme i 10 min  
Sæt røgesmuldet på gløderne og luk lidt for det øverste spjæld

Røgudviklingen er godt i gang

De varmrøgede foreller med sprunget skin.   
Grillbakken bestod ikke prøven med fisk, da er det bedre med net,
men til grønsager er den ok.  
Hak agurker, kapers og krydderurter

Rør mayonnaise og skyr sammen

Tilsæt de hakkede agurker og kapers  
Tilsæt lidt hakkede krydderurter, alt efter smag som du nu syntes  
Smag til med salt, peber og citron  
Server retten med kogte kartofler og saucen.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Grillet Foreller med nye kartofler og kapers/agurk
sauce, årstidens salat, velbekomme. 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Grillet Ørred

Previous Post: « Brontosaurus Steak (USA Black Angus) med råstegte kartofler, bearnaisesauce og salat.
Next Post: Grillet Roastbeef med flødekartofler og salat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme