• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grillet Roastbeef med flødekartofler og salat

15. juni 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Roastbeef fra engelsk Roast Beef, ”Stegt oksekød” er oksesteg og for det
meste, i danske forretninger skåret af okseinderlår eller kalveinderlår.
Kan også tilberedes af culotte, mørbrad eller file.  

Roastbeefen steges for det meste med en rød centrumkerne med en
centrumtemperatur på 58 gr.  Roastbeef spises varm eller kold og som
varm oftest som oksesteg med kartofler, bearnaisesauce og garniture,
som ærter eller bønner.  

Som kold i pæne skiver med flødekartofler og salat eller i tynde skiver
på smørrebrød med remoulade og ristede løg eller peberrod. Her er
opskriften på en perfekt tilberedt roastbeef, som sidder lige i skabet
hver gang.  
Vi går til den.

Ingredienser.:(2 pers)  
1 stk roastbeef af inderlår, snøret ca. 500 g
400 g kartofler
3 stk løg, gerne 1 zittauerløg og 2 skalotteløg
2 dl. Piskefløde
Evt. lidt mælk
Salt og peber
Det grønne drys til flødekartoflerne,  rosmarin, persille eller purløg
eller hvad man nu er mest til.

Start med at skrælle eller skrabe kartoflerne  
Skær den i tynde skiver ca. 5 mm tykke  
Smør et ovnfast fad med lidt olie/smør  
Læg kartoffelskiverne taglagt i fadet

Kom evt. en stilk frisk rosmarin ved kartoflerne  
Krydr med salt og peber og lidt muskat, hvis man er til det.  
Skræl løgene og skær dem i lidt grove stykker  
Kom fløde evt mælk i en lille gryde, varm gryden op

Tilsæt de hakkede løg  
Lad det småkoge i 15 – 20 min, uden låg.  
Hæld den kogende fløde/mælk over kartoffelskiverne

Sæt fadet i grillen på indirekte varme i ca. 1 time

Når kartoflerne er møre tages de ud af grillen

 og får det grønne drys.  

Varm ca. 2 liter vand op i en gryde  
Tilsæt 1 spsk. Salt og 3 – 4 laurbærblade et par stilke løvstikke  
Når vandet koger, kom roastbeefen i det varme vand  

Stegen skal være helt dækket af vandet  
Nu skal vandet med roastbeefen stå og småkoge i 7 minutter (denne
metode kan bruges til alt rødt kød, culotte, cuvette, mørbrad og file.
Der beregnes 15 min pr. kg. kød til kogning, metoden giver altid et
perfekt resultat, en rød kerne som går over i medium rød, der går
over i rosa og en stegeskorpe der er gennemstegt) Roastbeefen tages
op af det kogende vand  
Ligger nu og trækker lidt, uden at være pakket ind

Pensel med lidt olie og krydr med salt og peber  
Brunes nu på direkte varme på grillen eller en pande på komfuret  
Jeg har så valgt grillen, denne gang.

Der skal være en god stegeskorpe hele vejen rundt

Det kan tage lige fra 8 – 20 min alt efter hvor stor man har sin roastbeef
Pakkes i stanniol og trækker i 10 – 15 min 

Skæres i pæne skiver  

Salaten er på forunderlig vis lavet, imens det her er foregået  
Og så er det tid til servering, med et godt glas rødvin til.

Dagens tallerken, Grillet Roastbeef med flødekartofler og salat,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Grillet Roastbeef med flødekartofler

Previous Post: « Grillet Foreller med nye kartofler og kapers/agurk sauce, årstidens salat
Next Post: Forlorne kyllinger med brunede og hvide kartofler, agurkesalat og ribsgele »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme