• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Pandestegt makrel med stikkelsbærsovs og gulerodssalat

18. april 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Vi er igen taget på fisketur, denne gang til Nordsøen for at fange makrel.
Makrel er en saltvandsfisk, der i forskellige arter lever i alle verdens
have.  Den makrel vi bruger her, lever i Skagerrak, Nordsøen samt syd
og vest for de britiske øer  

Vægten for makrel er mellem 400 g og 1 kg, kødet er ret groft, men meget
velsmagende. Det er en nem og hurtig ret, meget lækkert og der kunne
siges meget mere, men vi skal jo i gang.

Ingredienser.:(2 pers)  
1 stk makrel a’ 400 g
1 – 2 spsk mel, gerne rugmel
Salt og peber
50 g smør/olie
50 g mandler/nødder, hakkede
1 skalotteløg, finthakket
1 spsk sennep, sød (fransk)
1 stk lime  
Stikkelsbærsovs 
125 g stikkelsbær, grønne evt. stikkelsbærmarmelade
30 g sukker, (ikke hvis der bruges marmelade)
15 g smør
1 spsk mel
1½ dl vand
Salt
1 – 1½ tsk æbleeddike (hvis der bruges marmelade)
3 stk gulerødder, revet
60 g rosiner
Lidt lime saft
Start med at rense fiskene, fjern hoved og finner, skyl
dem og tryk dem tørre  
Del makrellen i stykker på 6 – 7 cm  
Bland finthakket skalotteløg og sennep  
Smør blandingen indvendig i fisken   
Bland rugmel, salt og peber

Vend fisken i melblandingen
Brun fedtstoffet på en pande, dæmp varmen og læg makrellerne på
Steg dem 4- 5 min på hver side. Pas på med varmen på panden, hvis der
bruges rugmel, tåler ikke ret høj varme bliver meget hurtigt brændt
(sorte/mørke)  

Dryp fisken med lime saft under stegningen
Hak mandlerne/nødderne groft
Tag fisken af panden og svits de hakkede mandler i fedtstoffet på panden
Drys mandlerne på toppen af fisken

Stikkelsbærsovs.:  
Hvis der bruges friske grønne stikkelsbær.  
Skyl stikkelsbærrene, kom dem i vand der netop dækker  
Kog dem møre i 3 – 4 min, tag dem op med en hulske  
Pres dem gennem en sigte, smag til med sukker.  
Her starter det, hvis der bruges marmelade.  
Smelt fedtstoffet i en lille gryde. rør det sammen med melet  
Spæd med vand  
Lad det koge godt 4 – 5 min  
Krydr med salt

Tilsæt stikkelsbærpurren/marmelade  
Smag til med æbleeddike, sukker  
Pas på sovsen ikke bliver for sød  
Riv gulerødderne, tilsæt rosiner

Dryp limesaft over gulerødder og rosiner bland godt  
Anret de stegte makreller på en varm tallerken med små kogte
kartofler og byd stikkelsbærsovs til sammen med gulerodssalat.  

Dagens tallerken, Pandestegt makrel med stikkelsbærsovs og
gulerodssalat, velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Pandestegt makrel med stikkelsbærsovs og guerodssalat

Previous Post: « Entrecote med rodfrugter og romersk pebersauce
Next Post: Ungarsk gryde med kartoffelmos, grøn peberfrugt og grønne bønner »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme