
Entrecote, rib eye, medaljoner, mignon eller filé er forskellige
udskæringer af oksen og det hele kan bruges til denne ret,
når det er ”rødt kød” og det er mørt.
Det er ret dyre udskæringer, men det hele værd når det
smelter på tungen, så bliver man forført til at tage et ekstra
glas rødvin og smage en ekstra gang på bøffen.
Vi kan ikke snakke os fra det, vi skal i gang.

Ingredienser.:(2 pers)
2 stk entrecote a’ ca. 200 g
lidt smør/olie salt og peber
2 stk peberfrugter, røde
1 stk skalotteløg, finthakket
1 dl hvidvin, tør
1½ dl hønsebouillon
2 dl Cremefine til madlavning
2 spsk balsamico, hvid
½ kg rodfrugter, blandede, gulerod, persillerod, rødbede og pastinak
½ hvidløg, i hele fed
2 rosmarinkviste
Start med at tænde for grillen i ovnen
Halver og rens peberfrugterne og tryk dem flade

Grill peberfrugterne i ovnen med skindsiden opad til skindet
er sort og bobler op

Når de er tilpas grillet, tag dem ud og kom dem i en plastpose,
luk for posen

Lad dem ligge i plastposen og blive afkølet, træk
skindet af peberfrugterne

Sauter de finthakkede skalotteløg i lidt smør/olie, til de er klare

Tilsæt hvidvin/æblemost og kog ind til det halve
Kom peberfrugt og bouillon ved og lad det koge i 10 min,
til peberfrugterne er godt møre

Blend saucen med Cremefine og lad den koge godt igennem

Smag til med balsamico, salt og peber.

Pebersaucen klar til servering
Gør rodfrugterne i stand, skær dem i grove stykker og pil hvidløgene
Læg rodfrugter og hele hvidløg i en bradepande/ildfast fad

Læg rosmarinkviste ved, krydr med salt og peber og dryp lidt olie over
Bag rodfrugterne i ovnen ved 200 gr alm. Ovn i ca. 45 min
Smør kødet med lidt olie på begge sider

Krydder med salt og peber
Kødet brunes på en varm tør pande, 1 min på hver side

Derefter lægges kødet i en lille bradepande/ildfast fad

Steg kødet videre i ovnen ved 200 gr i ca 8 – 10 min
Bruges der stegetermometer er bøffen rosa ved ca. 59 gr.
Lad kødet hvile i 10 min
Det er tid til anretning.

Dagens tallerken, Entrecote med rodfrugter og romersk pebersauce,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar