• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Koteletter i fad med brune ris

14. april 2015 by John Frøslev 7 kommentarer

I dag skal vi have gris på gaflen, vi bruger det øverste af ryggen
også kaldes nakke koteletter. Et af de bedre stykker kød på grisen,
med en tilpas fedtmarmorering som gør, at det ikke bliver tørt,
som svinekammen er slem til  

I har nok regnet ud, at det drejer sig om en meget populær nyere ret,
koteletter i fad med løse brune ris.  
Vi skal i gang.

Ingredienser.: (2pers)  
2 stk koteletter a’ ca. 200g
2 spsk mel
Salt, peber
30 g smør/olie
150 g champignoner
1 – 1½ løg, hakket
1 – 2 stk æbler, skåret i både
1 tsk karry, med top
2 tsk soja, kinesisk
½ stk bouillion-terning (maggiterning)
200 g brune ris
4 dl. vand
100 g ærter, frost
Sæt en pande over god varme  
Bland mel med salt og peber

Vend koteletterne i melblandingen  
Hak løg og skær æbler i både

Frem med æggedeleren, der skal skives champignon,
det er den nemmeste måde at gøre det på,
men en kniv kan også bruges.  

Kom smør/olie på panden og brun koteletterne ca. 1½ min på hver side
Læg koteletterne i et ildfast fad  
Karry ”Brændes af” på panden, tilsæt hakkede løg, æble både,
champignon i skiver, og soja svitses ligeledes på
panden i rigeligt fedtstof

Tilsæt en bouillon- terning og lidt vand  
Hæld blandingen over koteletterne  

Tænd ovnen på 200 gr alm ovn  
Sæt koteletterne i ovnen i ca. 30 min

Brune ris tilberedes på en lidt anden måde, end de hvide ris.  
Løse brune ris i forholdet 3 – 6 eller sagt på en anden måde
3 mål ris og 6 mål vand  
Sæt vandet over i en gryde og lad det koge op  
Skyl risene under koldt vand, 1 gange, vandet skal være klart

Når vandet koge tilsættes risene, skal nu koge, ved svag varme
i ca. 30 – 35 min  
Når tiden er gået trækkes gryden fra varmen, ærterne tilsættes  
Risene står nu og trækker ca. 5 min med låg på gryden

Det er tid til anretning.

Dagens tallerken, Koteletter i fad med brune ris,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Koteletter i fad med brune ris

Previous Post: « Hamburgerryg i folie med flødestuvet spinat
Next Post: Entrecote med rodfrugter og romersk pebersauce »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme