• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Ungarsk gryde med kartoffelmos, grøn peberfrugt og grønne bønner

21. april 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag tager vi til den syd/østlige del af Europa, nærmere bestemt Ungarn.
Ungarn er jo kendt for sin gullasch, men vi laver en ungarsk gryde som
smager forrygende.  

Til rette indgår flæskesmåkød, en betegnelse som man ikke ser mere i
køledisken i supermarkederne. Det nærmeste man kan komme det, er
skinkesmåkød, men det bliver lidt for tørt til retten. Flæskesmåkød kan
skæres af stegestykket på grisen(stegeflæsk) som skæres i
mundrette stykker.  
Køkkenet kalder

Ingredienser.:(4 pers)  
600 g flæskesmåkød i tern
2 – 3 stk løg
30 g smør
2 tsk paprika
1 tsk røget paprika
salt og peber
1 ds tomater, flåede
10 – 12 stk svesker
2 dl vand
250 g champignoner
1 peberfrugt, grøn
250 g bønner, grønne
Grøn peber og løg skæres i tern

Kødet brunes sammen med løg i en gryde

Krydderier, de flåede tomater, svesker og vand tilsættes  
Steger nu ca 30 min ved svag varme  
De rensede champignoner skæres i skiver på æggedelere

Svitses på panden et kort øjeblik sammen med grøn peber  
Tilsættes gryden og steger med de sidste 5 min  
De grønne bønner tilsættes, men kan udelades, retten er
ikke afhængig af denne smag

Retten kan evt. jævnes med lidt maizena

smages til med salt og peber  
Der serveres kartoffelmos eller brød til  
Det er tid til anretning

Dagens tallerken, Ungarsk gryde med kartoffelmos, velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Ungarsk gryde med kartoffelmos

Previous Post: « Pandestegt makrel med stikkelsbærsovs og gulerodssalat
Next Post: Kong Frederiks livret »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme