• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Mørbrad a la creme med kærnemælks kartoffelmos

16. januar 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

I køkkenet kigger vi på svinemørbrad, et lækkert stykke kød og
med en kartoffelmos med kærnemælk, en lidt anderledes kartoffelmos.
En mørbrad er en kødudskæring fra en muskel på indersiden af rygsøjlen.

Alt efter hvilket dyr man taler man om, kaldes det svinemørbrad,
kalvemørbrad, oksemørbrad eller lammemørbrad. Ved mad
tilberedning skæres ofte dele af mørbraden fra, for eksempel
en langsgående sene og fedt.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(4 pers)  
1 stk. svinemørbrad
2 spsk. Mel
1 stk. Løg
1 spsk. Smør
1 tsk. Salt
1 tsk. Paprika
250 g Champignon eller anden svampe
2 dl. Fløde
1 dl vand, gerne kartoffelvand
Salt, peber og kulør
Kærnemælkskartoffelmos:
1 kg. Kartofler
120 g Smør
½ dl. Mælk
2 dl. Kærnemælk
Salt og peber

Skræl kartoflerne og kog dem møre ca. 20 min i usaltet vand  
Men ikke over kog dem, hæld vandet fra.  
Sæt kartoflerne tilbage på varmen og damp al overskydende vand fra  
Mos dem til grov puré med et piskeris  
Kog mælk og smør op

Hæld mælk/smør henover kartoflerne og rør det god sammen  
Vend kærnemælk i og smag til med salt og peber
Mørbrad a la creme:  
Skræ løget i ringe og steg dem gyldne på panden i lidt smør

Rens mørbraden for fedt og sner

Skær den rensede mørbrad ud i bøffer

Tryk dem lidt flade med håndfladen  
Kom mel, paprika og salt i en frysepose, ryst det sammen  

Kom mørbrad bøfferne i posen, ryst godt, så melblandingen
fordeles på kødet  
Rens svampene og halver dem

Tag løgene af panden, kom lidt smør på panden  
Brun mørbradbøfferne på begge sider og læg dem på i et ildfast fad  

Tilsæt svampene og brun dem  
Hæld vand på panden til svampene og lad det koge lidt ind  
Tilsæt fløde og lad det koge op  
Smag til med salt og peber

Farv evt. saucen med lidt kulør    
Fordel løgene på bøfferne og hæld saucen over sammen
med champignon

Sæt fadet i en forvarmet ovn 200 gr. i ca. 10 min  
Serveres med kartoffelmos eller ris og en god salat.  

Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Mørbrad a la creme med kærnemælks kartoffelmos,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Mørbrad a la creme med kærnemælks kartoffelmos

Previous Post: « Æbleskiver gammeldaws.
Next Post: Vietnamesisk Kyllingsalat med cashewdrys »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme