• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Vietnamesisk Kyllingsalat med cashewdrys

19. januar 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Vi går i det Vietnamesiske køkken i dag og finder pindene frem.
Vietnamesisk tilberedning af mad, har i grunde samme rødder som
thailandsk og kinesisk madlavning.  

Men med en stor indflydelse fra franske kolonister. Umiddelbart minder
vietnamesisk mad om kinesisk mad, bortset fra at man bruger fiskesovs
snarer end sojasovs.  

Den thailandske indflydelse ses primært i nogle af de krydderurter der
bruges, citrongræs, lime og kafirlimeblade. Vietnameserne har også
deres egne buddhistiske vegetarretter. Det vietnamesiske køkken er
en helt speciel oplevelse, med brug af krydderurter og fiskesovs.  

En ting man naturligvis bør smage er, en af de lækre supper,
f.eks. Pho-suppe. Eller en hovedret med fisk, kylling, svinekød eller oksekød.  
Køkkenet kalder

Ingredienser:(2pers)  
280 – 300 g kyllingebrystfilet
2 stilke bladselleri
1 stk. gulerod, stor
¼ spidskål
1 stk. løg
6 spsk. Mynte, frisk
6 spsk. Koriander, frisk  
Chilidressing:
1 stk. rød chili
3 spsk. Rørsukker
2 spsk. Vand
1 spsk. Fiskesauce
1 tsk. Hvidløgssalt
2 spsk. Balsamico, hvid
Cashew drys:
50 g cashew nødder
2 spsk. Sesamolie
1 tsk. Hvidløgssalt
1 spsk. Farin, brun  
Tilbehør:
Chilisauce

Kog kyllingefileterne møre i en gryde med vand evt. en bouillon terning

Skær dem i aflange strimler

Rens bladsellerien og skær den i skiver

Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver

Rens spidskål og snit det fint  
Pil og hak løg fint

Pluk og hak mynte og koriander  

Vend grøntsagerne sammen med kyllingestrimler, mynte, spidskål og
koriander i en skål  
Chilidressing:  
Rens chilien og fjern kernerne  
Hak chilien fint  
Rør ingredienserne til dressingen sammen, til rørsukkeret er opløst

Hæld dressingen over kyllingesalaten.  
Cashewdrys:  
Hak cashew nødderne groft  
Rist cashew nødder let i jordnøddeolie i en wok, til de er gyldne  
Krydr med hvidløgssalt og brun farin  
Hæld cashewdrys over salaten lige før servering  
Server salaten med chilisauce og et godt stykke brød.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Vietnamesisk Kyllingesalat med cashewdrys,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Vietnamesisk Kyllingsalat med cashewdrys

Previous Post: « Mørbrad a la creme med kærnemælks kartoffelmos
Next Post: Oksehaleragout »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme