Simmerretten som står og passer sig selv, og det kommer der en utroligt velsmagende
middagsret ud af. Serveret med kartoffelmos og et drys persille, så er den hjemme.
køkkenet kalder
Ingredienser: 4 pers.)
800 g oksekød i tern, meget gerne oksebov
2 stk. løg
3 stk. gulerødder, store
½ lille selleri
1 tsk. Peberkorn
2 stk. laurbærblade
½ tsk. Kommen
1 fl. porter
3 dl. Vand
Salt og peber
3 stk. gulerødder
3 stk. persillerødder
Frisk Persille
Start med at, skrælle grønsagerne og skær dem i store klodser.
Skær det værste fedt fra kødet, skær kødet i store tern.
Brun kødet godt på en stegepande i olie på begge sider.
Tag kødet af panden og læg det i en stegegryde
Sammen med grønsagerne, kommenfrø, peberkorn og laurbærblade.
Hæld koldt vand og øl ved, så det lige dækker. Steg kødet i 1½ – 2 timer,
eller til det er mørt som smør. Tag kød og grønsager op af gryden og
lad skyen køle af, så fedtet samler sig på toppen. Skum fedtet fra og fjern
peberkornene
Purer grønsagerne og hæld dem tilbage i gryden, så de jævner retten.
Skær friske gulerødder og persillerødder i mindre stykker og kog dem
møre i sovsen. Skær kødet i mundrette stykker og kom det tilbage i gryden.
Server retten med kartoffelmos og friskhakket persille.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Rodfrugtgryde med oksekød i porter, kartoffelmos og surt
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar