• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Rodfrugtgryde med oksekød i porter, kartoffelmos og surt

3. juli 2022 by John Frøslev Skriv kommentar

Simmerretten som står og passer sig selv, og det kommer der en utroligt velsmagende
middagsret ud af. Serveret med kartoffelmos og et drys persille, så er den hjemme.
køkkenet kalder

Ingredienser:  4 pers.)
800 g oksekød i tern, meget gerne oksebov

2 stk. løg

3 stk. gulerødder, store

½ lille selleri

1 tsk. Peberkorn

2 stk. laurbærblade

½ tsk. Kommen

1 fl. porter

3 dl. Vand

Salt og peber

3 stk. gulerødder

3 stk. persillerødder

Frisk Persille

Start med at, skrælle grønsagerne og skær dem i store klodser.

Skær det værste fedt fra kødet, skær kødet i store tern.

Brun kødet godt på en stegepande i olie på begge sider.

Tag kødet af panden og læg det i en stegegryde

Sammen med grønsagerne, kommenfrø, peberkorn og laurbærblade.
Hæld koldt vand og øl ved, så det lige dækker. Steg kødet i 1½ – 2 timer,
eller til det er mørt som smør. Tag kød og grønsager op af gryden og
lad skyen køle af, så fedtet samler sig på toppen. Skum fedtet fra og fjern
peberkornene

Purer grønsagerne og hæld dem tilbage i gryden, så de jævner retten.

Skær friske gulerødder og persillerødder i mindre stykker og kog dem
møre i sovsen. Skær kødet i mundrette stykker og kom det tilbage i gryden.

Server retten med kartoffelmos og friskhakket persille.
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Rodfrugtgryde med oksekød i porter, kartoffelmos og surt
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse

Previous Post: « Frikadeller med salat og hjemmebagt rugbrød
Next Post: Koldskål med Kefir/kærnemælk og ristede havregryn »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme