• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Koldskål med Kefir/kærnemælk og ristede havregryn

5. juli 2022 by John Frøslev Skriv kommentar

Kærnemælkskoldskål betegner i dag en sød kold suppe eller drik,
lavet af kefir/kærnemælk og nogle af ingredienserne: æg, sukker,
fløde og/eller andre mælkeprodukter, vanilje og citron. 
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
3 stk. æg, delt i blomme og hvide
1 stk. vaniljestang
1 tsk. vaniljesukker
3 spsk. sukker
1 – 2 tsk. flydende sødemiddel
½ liter kærnemælk 0,4%
½ liter Kefir 1,5%
1 stk. citron, 2 spsk. saft + 2 tsk. revet skal

Start med at dele æg i blomme og hvide

tilsæt 3 spsk. sukker til æggeblommerne og 1 tsk. vaniljesukker

flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud, del kornene

med 1 tsk. sukker og tilsæt det til æggeblommerne

pisk nu æggeblommerne lyse og luftige
tilsæt kærnemælk og kefir, pisk det godt sammen
tilsæt citronsaft og skal, smag til med flydende sødemiddel

Pisk æggehviderne stive med små toppe

tilsæt halvdelen i kærnemælk/kefir væsken og vend hviderne rundt
tilsæt resten af æggehviderne til koldskålen og vend dem forsigtigt

i koldskålen, smag til og tilsæt evnt. Mere citron eller sødemiddel.
klar til servering med Morfars ristede havregryn.

Dagens tallerken, Koldskål med kefir/kærnemælk og ristede havregryn
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Rodfrugtgryde med oksekød i porter, kartoffelmos og surt
Next Post: Boghvedepandekager med røget hellefisk »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme