• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Boghvedepandekager med røget hellefisk

7. juli 2022 by John Frøslev Skriv kommentar

Boghvedepandekager eller på fransk, Crêpe eller crepe er en tynd
pandekage lavet af hvedemel eller boghvedemel. Ordet stammer fra
Frankrig, hvor crêpes spises som hovedmåltid, fx med champignon,
smeltet ost, skinke, fisk eller spejlæg. Eller som dessert med sukker,
Nutella, bær eller appelsiner
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
125g boghvedemel
2 stk. æg
3 dl. mælk
½ tsk. salt
4 tsk. smør til stegning.

Fyld:
1 bundt radiser eller 100g majs (frost)
1 bundt grønne asparges
1 spsk. smør til stegning
salt og peber
1 stk. Lollo Bionda eller frillicesalat
200g røget hellefisk
6 spsk. cremefraiche 18%
1 stk. citron

Pandekagerne:
Start med at, piske mel, æg, mælk og salt sammen til en jævn dej

uden klumper med en elpisker eller stavblender.
Smelt 1 tsk. af smørret på en pande med tilhørende låg, tilsæt

½ – 1 dl. dej, og vip hurtigt med panden, så dejen fordeler sig jævnt

gentag til du har lavet 4 pandekager i alt.

Fyld:
Rens radiserne, og halver dem, skyl asparges, og knæk bunden af

Steg radiser og asparges i smør på en pande, til de får en flot farve

krydr godt med salt og peber

skyl og tør salat, skær hellefisk i mindre stykker

server de lune pandekager med smørstegte grøntsager, salat,
hellefisk, cremefraiche og citronbåde.
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Boghvedepandekager med røget hellefisk, grøntsager og salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Frokost

Previous Post: « Koldskål med Kefir/kærnemælk og ristede havregryn
Next Post: Snittede marinerede koteletter med Hoisin sauce og nudler eller ris »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme