
En let sommeranretning med ingredienser fra det gode gamle køkken, men
i nye klæder, let, lækkert og friskt.
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
500g hakket kalv/flæsk
1½ tsk. salt
½ tsk. peber
1 stk. æg
2 spsk. hvedemel
50g løg revet eller fint hakket
2 dl. Vand/apollinaris
2 -3 spsk. olie
Pr. person:
2 stk. frikadeller
½ stk. hjertesalat
125g cherrytomater
1 stk. forårsløg
½ stk. æble
1 dusk bornholmer persille
Frikadeller:
start med at røre kødet med salt

tilsæt peber, æg og revet løg

tilsæt mel og rør vand/apollinaris i, rør til du har en glat og homogen fars

varm olien på en pande ved god varme

form farsen til ca. 16 stk. små frikadeller, ad flere gange,
med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 min.

på hver side, ca. 4 min. i alt. Skru ned for varmen
til middel varme. Vend og steg alle frikadellerne ca. 4 min.

på hver side, ca. 8 min i alt, til de er gennemstegte.
Salat:
skær tomaterne i kvarte, skær forårsløg i fine skiver
skær æblet i strimler på ca. 1 cm. i bredden og skær
strimlerne ud i ca. 1 cm firkanter.
skær hjertesalatet i strimler
servers med salat, frikadeller, brød og persille på toppen
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Frikadeller med salat og hjemmebagt rugbrød
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar