• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Roastbeef stegt i oven med grøn sauce

10. juli 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Vi er tilbøjelig til at gøre for lidt ud af en roastbeef, det er jo et dejligt
stykke kød, men som ikke i sig selv smager af meget. Roastbeef er
som regel skåret af okse/kalveinderlår, men et stykke skåret af
tykstegen er meget mere mørt, og også lidt dyre, men pengene værd.  

Roastbeefen kræver en god rub af salt og peber, lidt til den salte side.
Vi tilbereder en perfekt stegt roastbeef i ovnen, server den med en
frisk salat, brød og grøn sauce.

Mange gange vil man server den klassiske bearnaisesauce til,
i dag prøver vi en meget nem tilberedt sauce, som smager
dejligt og kan bruges til alt andet kød.
Vi må i gang.

Ingredienser.:(3 – 4 pers)  
1 stk. roastbeef ca. 650 g
1 stk. rosemarinkvist
1 stilk løvstikke
1 lille dusk persille
25 – 30 g smør
4 spsk. Skyr
2 spsk. Cremefraiche
Salt og peber

Begynd med at klargøre kødet som er snøret
Drys lidt salt på kødet hele vejen rundt, gerne flagesalt
Lad roastbeefen ligge 1 – 2 timer, gerne på køl

Nu er det tid til saucen  
Kom 4 spsk. Skyr i en skål. Tilsæt 2 spsk. Cremefraiche  
Hak persillen fint  
Kom den i skålen til skyr/cremefraiche

Rør det godt rundt
Smagt til med salt, peber og evt. lidt akaciehonning
Stil den på køl

Nu skal ovnen tændes på 200 gr
Tør salter af med et stykke køkkenrulle.
Tag noget salt og drys på spækbrættet

Kværn godt med peber over saltet
Rul og tryk roastbeefen ned i krydderierne

Varm en pande godt op tilsæt smør  
Brun nu roastbeefen godt af på alle sider  

Når den har fået en pæn farve/stegeskorpe
Lægges den i en lille bradepande
På et leje af rosmarinkvist og løvstikke

Hæld stegeskyen fra panden over roastbeefen
Sæt et stegetermometer i stegen på det tykkeste sted
Her er det vigtigt, at stegetermometer kun stikker ind til midten
Sæt bradepanden i ovnen, skru ned til 150 – 160 gr

Når stegetermometer når 55 gr. Tages stegen ud af ovnen

Lægges på et stykke papir dækkes med et klæde  
Stegetermometret må ikke tages ud af roastbeefen
Der vil stå en stråle af kødsaft ud af hullet fra stegetermometret

Nu skal roastbeefen hvile i ca. 20 min.  
Hvor det er tid til at tilberede salaten  
Roastbeefen skæres ud i tynde skiver ca. 5 mm hvis
det er en middagsret

Lidt tyndere hvis det er til pålæg.  
Så er det tid til servering

Dagens tallerken, Roastbeef med salat, brød og grøn sauce,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Roastbeef stegt i ovn med grøn sauce

Previous Post: « Kyllingefile med fajita blanding (Mexicansk grøntsager)
Next Post: Stjerneskud med dressing, citron og ørredrogn »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme