Vi er tilbøjelig til at gøre for lidt ud af en roastbeef, det er jo et dejligt
stykke kød, men som ikke i sig selv smager af meget. Roastbeef er
som regel skåret af okse/kalveinderlår, men et stykke skåret af
tykstegen er meget mere mørt, og også lidt dyre, men pengene værd.
Roastbeefen kræver en god rub af salt og peber, lidt til den salte side.
Vi tilbereder en perfekt stegt roastbeef i ovnen, server den med en
frisk salat, brød og grøn sauce.
Mange gange vil man server den klassiske bearnaisesauce til,
i dag prøver vi en meget nem tilberedt sauce, som smager
dejligt og kan bruges til alt andet kød.
Vi må i gang.
Ingredienser.:(3 – 4 pers)
1 stk. roastbeef ca. 650 g
1 stk. rosemarinkvist
1 stilk løvstikke
1 lille dusk persille
25 – 30 g smør
4 spsk. Skyr
2 spsk. Cremefraiche
Salt og peber
Begynd med at klargøre kødet som er snøret
Drys lidt salt på kødet hele vejen rundt, gerne flagesalt
Lad roastbeefen ligge 1 – 2 timer, gerne på køl
Nu er det tid til saucen
Kom 4 spsk. Skyr i en skål. Tilsæt 2 spsk. Cremefraiche
Hak persillen fint
Kom den i skålen til skyr/cremefraiche
Rør det godt rundt
Smagt til med salt, peber og evt. lidt akaciehonning
Stil den på køl
Nu skal ovnen tændes på 200 gr
Tør salter af med et stykke køkkenrulle.
Tag noget salt og drys på spækbrættet
Kværn godt med peber over saltet
Rul og tryk roastbeefen ned i krydderierne
Varm en pande godt op tilsæt smør
Brun nu roastbeefen godt af på alle sider
Når den har fået en pæn farve/stegeskorpe
Lægges den i en lille bradepande
På et leje af rosmarinkvist og løvstikke
Hæld stegeskyen fra panden over roastbeefen
Sæt et stegetermometer i stegen på det tykkeste sted
Her er det vigtigt, at stegetermometer kun stikker ind til midten
Sæt bradepanden i ovnen, skru ned til 150 – 160 gr
Når stegetermometer når 55 gr. Tages stegen ud af ovnen
Lægges på et stykke papir dækkes med et klæde
Stegetermometret må ikke tages ud af roastbeefen
Der vil stå en stråle af kødsaft ud af hullet fra stegetermometret
Nu skal roastbeefen hvile i ca. 20 min.
Hvor det er tid til at tilberede salaten
Roastbeefen skæres ud i tynde skiver ca. 5 mm hvis
det er en middagsret
Lidt tyndere hvis det er til pålæg.
Så er det tid til servering
Dagens tallerken, Roastbeef med salat, brød og grøn sauce,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar