• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kheer

14. februar 2018 by John Frøslev 2 kommentarer

Indisk risengrød er en traditionel dessert og er kendt i hele Indien,
hvor den mange gange serveres til højtiderne.  
Varier en del fra den nordiske version af risengrød, mest på
grund af kardemomme og rosinerne.  
Men en lækker spise for dem der er til risengrød.  

Køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 – 3 pers.)  
150 g Basmati-ris 2,5 dl. Vand
3/4 L Sødmælk
100 g Sukker
4 spsk. Rosiner, lyse
6 stk. kardemomme kapsler
3 spsk. Mandler, smuttede og hakkede  

Start med at skylle risene under koldt vand

Læg de skyllede ris i 2½ dl. Koldt vand i ca. 10 min.

Hæld vandet fra risene, over i en gryde og kog det op  
Når vandet koger tilsættes de udblødte ris

Koger til vandet næsten er fordampet  
Tilsæt mælk og stødt kardemomme (frøene fra kapslerne
stødes i en morter)  

Kog risene ved svag varme, og der røres i gryden hele tiden  
Smut mandlerne og skær dem ud i tynde strimler

Når mælken er kogt ind og risene begynder at være færdige  
(Konsistens er som tyndt grød) tilsættes nogle af mandlerne og rosiner  
Lad det simre videre i ca. 5 min. under omrøring  
Nu burde konsistensen være som grød  

Smag til med sukker (vær forsigtig med mængden)  
Kog op og smag til evt. med et nip salt og sukker  
Træk gryden fra varmen og pynt med resterende del af mandlerne.  

Klar til servering.

Dagens tallerken, Kheer med rosiner og mandler, Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grød Tags: Kheer

Previous Post: « Gæstemiddag “Vinter”
Next Post: Faxe gryde med svesker »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme