• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Faxe gryde med svesker

17. februar 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Kogt/stegt svinekød er ofte undervurderet og især nakkekam/filét,
som har noget bindevæv og en smule fedt, bliver i særklasse mør
og saftig.  

Her sammen med mørkt øl, løg og svesker samt en fantastisk
sauce, som fører en til de højere himmelstrøg af kulinarisk
oplevelse og velsmag.  
Køkkenet kalder

Ingredienser:(4 pers.)  
600 g nakkekam eller kam
1 ds. Mørkt øl, f.eks. Faxe Royal Stout
1 – 2 fed hvidløg
2 stk. løg
1 spsk. Olie/smør
Salt og peber
1 spsk. Mel
1 stk. citron, skal fint revet ca. 1 tsk.
8- 10 stk. svesker, skåret i mindre stykker
1 kvist rosmarin, lille skåret fint ca. 1 tsk.
2 – 3 spsk. Kinesisk soya
100 g blegselleri, i skiver
1 dl. fløde
1 spsk. maizena
1 dusk kruspersille
2 stk. tomater
Serveres med løse brune ris der blandes med hakket
persille og tomatbåde
Start med at skære kødet ud i firkanter på ca. 1½x1½x1½ cm.

Pil løgene og skær dem i små både på langs

Brun kødet i en gryde med lidt olie/smør ad flere gange

Tag det brunede kød op på en tallerken  
Tilsæt løg og svitse dem, under omrøring i 3 – 4 min

Kom kødet tilbage sammen med løgene, og rør rundt

Hak hvidløgene fint og tilsæt det  
Drys salt, peber og mel over kødet  
Rør rundt i gryden og tilsæt øl

Citronskallen rives fint ca. 1 tsk. og tilsættes til retten  
Sveskerne skæres i mindre stykker og tilsættes  
Tilsæt rosmarin og soya til gryden  

Steg kødet mørt under låg ved svag varme i ca. 25 – 30 min.  
Skær blegselleri i skiver og steg dem med i gryden de sidste 5 min.  
Smag til med salt og peber evt. kinesisk soya  
Si væden fra kødet, anret kød og grøntsager, på et serveringsfad  

Væden koges lidt ind med lidt fløde, og jævnes evt. med lidt maizena
Saucen hældes over kød og grøntsager

Kog risene efter anvisning på posen  
Hak persille og bland det i de kogte ris  
samme med tomater skåret i både  
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Faxe gryde med svesker og ris,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Faxe gryde med svesker

Previous Post: « Kheer
Next Post: Wallenberger med ærter og kartoffelmos »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme