Kogt/stegt svinekød er ofte undervurderet og især nakkekam/filét,
som har noget bindevæv og en smule fedt, bliver i særklasse mør
og saftig.
Her sammen med mørkt øl, løg og svesker samt en fantastisk
sauce, som fører en til de højere himmelstrøg af kulinarisk
oplevelse og velsmag.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(4 pers.)
600 g nakkekam eller kam
1 ds. Mørkt øl, f.eks. Faxe Royal Stout
1 – 2 fed hvidløg
2 stk. løg
1 spsk. Olie/smør
Salt og peber
1 spsk. Mel
1 stk. citron, skal fint revet ca. 1 tsk.
8- 10 stk. svesker, skåret i mindre stykker
1 kvist rosmarin, lille skåret fint ca. 1 tsk.
2 – 3 spsk. Kinesisk soya
100 g blegselleri, i skiver
1 dl. fløde
1 spsk. maizena
1 dusk kruspersille
2 stk. tomater
Serveres med løse brune ris der blandes med hakket
persille og tomatbåde
Start med at skære kødet ud i firkanter på ca. 1½x1½x1½ cm.
Pil løgene og skær dem i små både på langs
Brun kødet i en gryde med lidt olie/smør ad flere gange
Tag det brunede kød op på en tallerken
Tilsæt løg og svitse dem, under omrøring i 3 – 4 min
Kom kødet tilbage sammen med løgene, og rør rundt
Hak hvidløgene fint og tilsæt det
Drys salt, peber og mel over kødet
Rør rundt i gryden og tilsæt øl
Citronskallen rives fint ca. 1 tsk. og tilsættes til retten
Sveskerne skæres i mindre stykker og tilsættes
Tilsæt rosmarin og soya til gryden
Steg kødet mørt under låg ved svag varme i ca. 25 – 30 min.
Skær blegselleri i skiver og steg dem med i gryden de sidste 5 min.
Smag til med salt og peber evt. kinesisk soya
Si væden fra kødet, anret kød og grøntsager, på et serveringsfad
Væden koges lidt ind med lidt fløde, og jævnes evt. med lidt maizena
Saucen hældes over kød og grøntsager
Kog risene efter anvisning på posen
Hak persille og bland det i de kogte ris
samme med tomater skåret i både
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Faxe gryde med svesker og ris,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar