Vi har været ude med fiskestangen, men skulle vi have fisk med hjem,
måtte vi lige besøge fiskehandleren på vejen hjem. Så den står på Foreller
ovn dampede med grøntsager og sprøde karrykartofler.
Foreller er en mild og velsmagende ferskvandsfisk med fast, lyserødt kød.
Foreller egner sig både til grill og ovn.
Vi går i køkkenet.
Ingredienser.:(2 pers.)
2 stk. foreller
2 stk. porrer
1 bundt. Persille
1 stk. citron
3 stk. gulerødder
1 stk. rød peberfrugt
6 stk. mellemstore kartofler
2 spsk. Olivenolie
2 fed hvidløg, finthakket
1 – 2 tsk. Karry, indisk
Salt og peber
Start med at ordne grøntsagerne og skyl dem i koldt vand
Porrerne skæres i stykker på ca. 1½ cm.
Skræl gulerødderne og skær dem i stykker på ca. 1½ cm
Tag kernehuset ud af peberfrugten og skær den i store tern
Pluk bladene af persillen og hak dem fint
Skær citronen over på langs og skær den i skiver
Rens og skyl forellerne i koldt vand og dup dem tørre med køkkenrulle
Giv dem et godt drys salt, og saltes i ca. 20 min.
Kartoflerne som er skyllet skæres ud i skiver på ca. 1 cm tykkelse
Kog dem i let saltet vand, sammen med porrer og gulerødder i
ca. 10 – 12 min
Hæld vandet fra kartoflerne og grøntsagerne
Skyl forellerne fri for salt
Smør et ildfast fad med lidt olie
Læg forellerne i fadet og fordel grøntsagerne (porrer, gulerødder og
peberfrugt) omkring forellerne
Drys med finthakket persille
Dryp lid olivenolie over fisk og grøntsager
Krydr med salt og peber
Læg citronskiver øverst
Lav et låg af stanniol og læg det over fadet
Sæt fadet i ovnen ved 180 gr. I ca. 30 – 35 min
Kom lidt olie på en pande,
Tilsæt hvidløg og karry
Lad det svitse et par minutter
Tilsæt kartoflerne, vend dem godt rundt i karryen
Steges nu i ca. 5 min
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Foreller ovn dampede med grøntsager og sprøde
karrykartofler, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar