• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Foreller ovn dampede med grøntsager og sprøde karrykartofler.

7. november 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Vi har været ude med fiskestangen, men skulle vi have fisk med hjem,
måtte vi lige besøge fiskehandleren på vejen hjem. Så den står på Foreller
ovn dampede med grøntsager og sprøde karrykartofler.  

Foreller er en mild og velsmagende ferskvandsfisk med fast, lyserødt kød.
Foreller egner sig både til grill og ovn.  
Vi går i køkkenet.

Ingredienser.:(2 pers.)  
2 stk. foreller
2 stk. porrer
1 bundt. Persille
1 stk. citron
3 stk. gulerødder
1 stk. rød peberfrugt
6 stk. mellemstore kartofler
2 spsk. Olivenolie
2 fed hvidløg, finthakket
1 – 2 tsk. Karry, indisk
Salt og peber
Start med at ordne grøntsagerne og skyl dem i koldt vand  
Porrerne skæres i stykker på ca. 1½ cm.

Skræl gulerødderne og skær dem i stykker på ca. 1½ cm  
Tag kernehuset ud af peberfrugten og skær den i store tern  
Pluk bladene af persillen og hak dem fint  
Skær citronen over på langs og skær den i skiver  
Rens og skyl forellerne i koldt vand og dup dem tørre med køkkenrulle
Giv dem et godt drys salt, og saltes i ca. 20 min.
Kartoflerne som er skyllet skæres ud i skiver på ca. 1 cm tykkelse

Kog dem i let saltet vand, sammen med porrer og gulerødder i
ca. 10 – 12 min  
Hæld vandet fra kartoflerne og grøntsagerne  
Skyl forellerne fri for salt  
Smør et ildfast fad med lidt olie  
Læg forellerne i fadet og fordel grøntsagerne (porrer, gulerødder og
peberfrugt) omkring forellerne

Drys med finthakket persille  
Dryp lid olivenolie over fisk og grøntsager  
Krydr med salt og peber  
Læg citronskiver øverst  
Lav et låg af stanniol og læg det over fadet  
Sæt fadet i ovnen ved 180 gr. I ca. 30 – 35 min  

Kom lidt olie på en pande,  
Tilsæt hvidløg og karry  
Lad det svitse et par minutter

Tilsæt kartoflerne, vend dem godt rundt i karryen  
Steges nu i ca. 5 min  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Foreller ovn dampede med grøntsager og sprøde
karrykartofler, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Foreller ovn dampede med grøntsager og sprøde karrykartofler

Previous Post: « Hotwings i det grønne
Next Post: Spansk bøf med tomatsauce, ris og salat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme