
Fem timer med en flyver ligger der et Tropisk Ferieparadis
de Spanske øer og hvor en af deres yndlingsretter er
Spansk bøf med tomatsauce, ris og salat.
Næsten som den danske hakkebøf, men med en mere eksotisk smag.
Tomatsaucen er også god til spaghetti og pizza.
Køkkenet kalder

Ingredienser.:(2 pers)
500g hakket Oksefars
70g spæk meget gerne røget
½ stk. rød peberfrugt
Olie til stegning
Spækket blancheres få min i kogende vand
Spæk skæres ud i meget fine tern

Det samme med peberfrugten

Kødet æltes med fine terninger af blancheret spæk og peberfrugt

Formes som hakkebøf

Steges på begge sider i olie, rosa i midten

Serveres med tomatsauce, løse brune ris og grøn salat

Tomatsauce.: Ingredienser.: (ca. 1 liter, kan fryses)
2 stk. gulerødder, små ca. 60g
125 g løg
½ fed hvidløg
25 g røget spæk
1 tsk. Hvid peber
1 gren timian
2 ds. Hakket tomater
140 g tomatkoncentrat
3/4 liter lys kalvebouillon
Salt
evt. sukker
50g smør
Evt. maizena
25g koldt smør
Fintsnittet løg, gulerødder og spæk svitses i smør

Tilsæt tomatkoncentrat og brænd det lidt af i bunden af gryden
Tilsæt kalvebouillon
Tilsæt krydderier og hakkede tomater

Koges til urterne er kogt ud
Blendes og jævnes evt. med lidt maizena
Koges blank under skumning
Smages til og monteres med koldt smør

(gryden trækkes fra varmen og den kolde smør piskes i, nu må
tomatsaucen ikke koge mere)
Fryses ned i portions størrelse

Kog risene efter anvisning på posen
Lav en grøn salat af icebergsalat, majs, gulerødder og grønne ærter
Evt. med en olie – eddike dressing.
Klar til servering.

Dagens tallerken, Spansk bøf med brune ris, tomatsauce
og grøn salat, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar