• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Svinekæber med dampede grøntsager og grøn kartoffelmos

13. november 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

En perfekt ret til de lange efterårs – og vinteraftener er langtidsstegt
svinekæber som er blevet en populær delikat spise, og de bliver
usædvanligt møre ved langtidsstegning. En nem og velsmagende ret,
som passer sig selv  
Køkkenet kalder.

Ingredienser.:(4 pers.)  
850 g Svinekæber/kæbeklumper
15 g smør
Salt
Peber
200 g selleri
6 stk. gulerødder, små
1 stk. løg
1 stk. tomat
3,3 dl. Øl, mørkt
Evt. lidt maizena eller hvedemel til at jævne saucen med
4 stk. store kartofler, til mos
100 g selleri i grove stykker
200 g spinat
1 spsk. Smør
½ – 1 dl. mælk
Star med at fjerne senen på undersiden af kæbeklumperne  

Dup dem tørre med køkkenrulle  
Krydr med salt og peber  
Varm smørret op i en stegegryde ved god varme  
Brun kødet på alle sider 4 – 5 min i alt

Meget gerne af flere omgange  
Tag kødet op fra gryden

Brun 200g selleri, 1 gulerod og 1 løg i grove tern

Tilsæt tomaten skåret i kvarte  
Tilsæt de brunede kæbeklumper  
Tilsæt øllet

Skru ned til svag varme og lad det simrer under låg i ca. 1½ time
til kødet er mørt  
Tag kødet op, kog fonden ind til ca.2½ dl.  
Si saucen, smag den til med salt, peber og jævn den evt. med lidt maizena

Kartoflerne koges sammen med 100 g selleri, i usaltede vand  
Moses til kartoffelmos med smør og mælk  
Hak spinaten groft og tilsæt den til mosen  
Smag til med salt og peber

I en gryde med lidt vand i bunden  
Dampes porrer som er skåret i 5 – 6 cm lange stykker  
Sammen med skrællet gulerødder ca. 15 min  
Hæld vandet fra og tilsæt 1 – 2 spsk. Smør  
Lad det står på eftervarmen og tilsæt en lille håndfuld grønne bønner.
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Svinekæber med dampede grøntsager og grøn
kartoffelmos, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Svinekæber med dampede grøntsager og grøn kartoffelmos

Previous Post: « Spansk bøf med tomatsauce, ris og salat
Next Post: Skræddersteg med spejlæg, rugbrød og rødbeder »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme