Skræddersteg er en gammel egnsret og denne her er fra Vestjylland.
Den mest kendte skræddersteg, er nok den fra Samsø, som er lavet af
indmad og vinger fra fjerkræ.
Et udsøgt måltid på en kold efterårsdag, spises med groft rugbrød og
rødbeder og evt. et spejlæg gør underværker.
Vi går i køkkenet.
Ingredienser.:(4 pers)
750 g flæsk/røget bacon
750 g kogte kartofler
250 g løg skåret i skiver eller tern
1 liter sødmælk
Jævning
Tilbehør.:
4 stk. æg
4 skiver rugbrød
Rødbeder.
Flæsk eller røget bacon skæres i små stykker/halvstore tern.
Kartoflerne skæres i mindre stykker og løgene i store tern
Steg flæsk/bacon på en varm pande
Krydr med salt og peber
Til de begynder at blive svagt lysebrune.
Løgene svitses på pande til de er bløde.
Flæsk/bacon, løg og kartofler hældes op i en gryde og overhældes med
mælk, mælken skal lige dække blandingen.
Gryden bringes i kog og til sidst jævnes mælken.
Spejl 2 æg evt. 4 stk, på panden
Kan serveres alene eller med rugbrød og rødbeder.
Så er det tid til servering
Dagens tallerken, Skræddersteg med spejlæg, rødbeder og rugbrød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
PS. En gammel ret som er gået i arv i familien,
smager rigtig godt en kold vinterdag.
Skriv et svar