• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kentucky fried Chicken burger

20. november 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag prøver vi en længe bevaret hemmelighed, opskriften på den
legendariske Kentucky fried chickens burger. Hemmeligheden ligger i
sammensætningen af krydderierne i melet, som kyllingefileten vendes i.  

Masser af folk har gennem årene påstået at have opdaget eller regnet
den hemmelige opskrift ud, men ingen har haft ret, skriver de i en
e-mail fra Chicago Tribune. Og så er der jo kun én måde at finde ud af,
om opskriften lever op til påstanden.  
Vi går i køkkenet.

Ingredienser.:(2 pers)  
1 stk. kyllingefilet ca. 300 g
2 stk. burgerboller, store
2 skiver skinke
2 skiver ost
1 stk. tomat
1 stk. løg
1 stk. salathoved
150 g pomfritter, frost
1 liter olie
2 spsk. Remulademayonnaise
2 spsk. Mel med krydderier til at vende kyllingefileten i
Lav først melet med krydderierne i:
150 g hvedemel
3/4 spsk. Salt
½ spsk. Timian
½ spsk. Basilikum
1/3 spsk. Oregano
1 spsk. Sellerisalt
1 spsk. Sort peber
1 spsk. Sennep pulver
4 spsk. Paprika
2 spsk. Hvidløgssalt
1 spsk. Ingefær, stødt
3 spsk. Hvid peber
Bland alle ingredienserne sammen og kom dem i en plastpose  
Der er til mange kyllingeburger i denne portion
Rør selv en mayonnaise af en æggeblomme og salt

Tilsæt ½ – 1 spsk. Remoulade og rør det godt sammen. Stil det på køl  
Tag kyllingefileten og læg den imellem 2 stykker plast

Bank den flad med en kødhammer eller bunden af en tung gryde  
Skær fileten over i 2 stykker  
Vend dem i mel med krydderierne derefter i mælk eller sammenpisket æg
Rasp og igen i mel med krydderierne
Lad dem trække lidt, så paneringen sætte sig

Varm olien op i en gryde eller i fritøsen  
Flæk burgerbollerne og giv dem 5 – 10 min under grillen

Kom kyllingefileterne i den varme olie  
Steg dem gyldne

Tag dem op af olien og kom pomfritterne i  
Steg pomfritterne gyldne  
Tag dem op og lad dem dryppe af på fedt sugende papir  
Saml burger på følgende måde  
Smør lidt remoulademayonnaise på den underste del af burgerbollen

Læg et salatblad på  
Derefter 2 skiver tomat  
1 skive skinke  
Kyllingefilet  
Nogle ringe af løg  
1 skive ost  
Smør med lidt remoulademayonnaise  
Læg den øverste det af burgerbollen på toppen  
Sæt dem i ovnen 5 – 10 min.  
Klar til servering.

Dagens tallerken, Kentucky Fried Chicken med pomfritter,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Pizza Tags: Kentucky fried Chicken burger

Previous Post: « Skræddersteg med spejlæg, rugbrød og rødbeder
Next Post: Porchetta i ovn med glaserede kartofler og grøn salat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme