• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Cordon Bleu med kylling, majs og sorte/brune ris

13. oktober 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Vi snupper lige en hel kylling i frysedisken, skærer brystet af og laver
cordon blue, resten af kyllingen kan blive til tarteletfyld eller høns i asparges.  

Cordon bleu betyder kød med ostefyld og stammer oprindeligt fra
Schweiz. Her får du en lidt anden variation af en meget gammel ret.  
Vi skal til den.

Ingredienser.:(2 pers)  
1 stk. kylling, ca. 1200 g
100 g ris, gerne sorte vilde ris, jeg har brugt brune
4 tsk. Philadelphia/Mascarpone
2 skiver Serrano skinke
5 stk. løg, i tern
1 fed hvidløg
1 spsk. æbleeddike
100 g smør
Lidt sød chilisauce
2 stk. majskolber
3 – 4 spsk. majsmel
2 spsk. olie til stegning
Salt og peber
Start med at koge risene møre i let saltet vand, efter oplysning på posen
Skær brysterne af kyllingen (gem resten til en anden ret)  
Skær en lomme i kyllingebrysterne

Dryp med lidt sød chilisauce i lommen, alt efter temperament  
Kom 2 tsk. Philadelphia/Mascarpone i lommen  

Kom en skive skinke over osten  
Luk kyllingefileten igen  
Vend fileterne i majsmel tilsat lidt salt og peber

Kog majsene i letsaltet vand i 8 min  
Køl af og skær majsene af kolberne

Skræl løgene og skær dem i fine tern  
Steg kyllingefileterne på en mellemvarm pande på skindsiden,
til de er gyldne ca. 3 min

Læg dem i et ildfast fad og steg dem færdig i ovnen
ved 200 gr. i 15 min

Sauter løgene på panden, ca. 3 – 4 min.  
Tilsæt 1 spsk. æbleeddike over løgene  
Tilsæt majsene, bland sammen med løgene  
Tilsæt nogle skiver smør, salt og peber

Tilsæt de kogte ris
(gerne sorte vilde ris, det giver en god kontrast til majsene)  
Anret med blandingen fra panden, majs, ris og løg  
Kom kyllingebrystet oven på  
Dryp med lidt væde fra det ildfaste fad  
Dryp med lidt sød chilisauce eller server chilisaucen ved side af.  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Kyllingefilet med skinke, ost og majspilaf,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Cordon Bleu med kylling og majspilaf

Previous Post: « Gæstemiddag “Babettes gæstebud”
Next Post: Brun Kalvefond eller Oksefond »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme