• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Gullasch – Ungarsk med kartoffelmos

2. marts 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Vi finder ingredienser frem til gullasch.  
Gullasch er en gryderet fra Ungarn. Gryderetten er ofte regnet
som Ungarns nationalret.

Engang bestod den af finskåret oksekød i krydret sovs.
I dag består den af kød, paprika, tomater, kartofler, løg,
hvidløg og porrer.  
Retten kan serveres med kartoffelmos, brød, nudler eller makaroni.
Vi går i køkkenet.

Ingredienser:(4 pers)
6 – 800 g oksekød i tern, klump eller inderlår
2 stk. løg
2 fed hvidløg
2 stk. gulerødder
2 stk. peberfrugter, rød
2 spsk. Smør
3 – 4 spsk. hvedemel
4 spsk. Paprika, edelsüss
2 spsk. Tomatpuré
1 ds. Tomater, hakkede
2 dl. Oksebouillon
2 – 3 stk. laurbærblade
Salt og peber
Evt. lidt maizena til at jævne gullaschen med
Tilbehør:
kartoffelmos eller ris Evt. Creme fraiche

Hak løgene og snit hvidløgene fint
Skræl gulerødderne og skær dem i grove skiver

Skær peberfrugten i store tern
Skær kødet i store tern ca. 2½ x 2½ x 2½ cm.

Kom mel krydret med salt, peber og 1 spsk. Paprika i en plastpose

Kom kødterningerne i posen og ryst den godt, så melet
fordeler sig hele vejen rundt
Smelt smørret i en gryde og brun kødet deri ved høj varme

Tag kødet op og læg det i en skål

Kom løg og hvidløg i gryden og svits det et øjeblik  
Tilsæt gulerødder og peberfrugt, svits det lidt, skal ikke brune

Tilsæt resten af paprikaen, tomatpuré og steg et øjeblik  
Kom kødet tilbage i gryden    
Tilsæt hakkede tomater, oksebouillon og laurbærblade

Lad gullaschen simre under låg i ca. 1½ – 2 timer
Smag til salt og peber
Jævn evt. retten med maizena
Tid til servering.

Dagens tallerken, Ungarsk Gullasch med kartoffelmos og surt,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Gullasch - Ungarsk med kartoffelmos

Previous Post: « Engelsk bøf i sous vide med bløde løg, skysauce og kartofler
Next Post: Glaserede nakkekoteletter med ovnbagte sprøde bønner og fetadrys »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme