• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Glaserede nakkekoteletter med ovnbagte sprøde bønner og fetadrys

5. marts 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

En kotelet er en få cm tyk skive kød med ribben, der udskæres
af kammen. De mest almindelige er svinekoteletter, kalvekoteletter
og lammekoteletter.  

Af svin anvendes også nakkeudskæringen til koteletter, som kaldes
nakkekoteletter. Svinekød eller flæsk er kød fra gris. I daglig tale
bruges flæsk om svinets fede partier, mens de magre kaldes kød.  
Svinekød er det mest almindelige kød for kinesere, thailændere,
vietnamesere og til en vis grad amerikaner.
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 pers.)  
2 stk. Nakkekoteletter eller koteletter a’ ca. 180 g  
Marinade:
2 spsk. Balsamico, mørk
2 spsk. Honning
2 spsk. Dijonsennep
1 spsk. Soyasauce
Stegte grønne bønner:
200 g grønne bønner, frosne
3 spsk. Olivenolie
1½ tsk. Salt, groft
Topping:
40 g fetaost i brud  
Tilbehør:
Ovnstegte kartofler
Kartofler skåret i både
Vendt i olie, salt og paprika
I ovn ved 200 gr. i 35 min.
Start med marinaden, gerne dagen før, bland alle
ingredienserne til marinaden sammen

Kom nakkekoteletterne i marinaden og marineres så længe
som muligt min. 30 min, gerne dagen før  
Stil ovn på 225 gr varmluft  
Kom de frosne bønner i en skål og vend dem med olivenolie og salt

Læg dem på et stykke bagepapir i en bradepande  
I ovnen i ca. 25 min, vendes undervejs  
Tag dem ud og server straks med brud af fetaost  
Varm en pande med olie og steg nakkekoteletter i 3 – 4 min

På hver side ved medium til høj varme

Pas på det ikke brænder på, (der er meget sukker i marinaden)  
Læg derefter nakkekoteletterne i et ildfast fad/bradepande med låg, og

sæt dem i ovnen 225 gr. varmluft i 8 min. og hold dem lune  
Kog den resterende marinade af på panden så det tykner i ca. 3 min

Hæld den nedkogte marinade over nakkekoteletterne  
Kartoflerne skæres i både  
Vendes i olivenolie, paprika og salt

Sættes i ovnen 200 gr. i 35 – 45 min.  
Server med lidt friske krydderurter og de ovnstegte bønner og kartofler  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Glaserede nakkekoteletter med ovnbagte
sprøde bønner og fetadrys, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Glaserede nakkekoteletter med ovnbagte sprøde bønner og fetadrys

Previous Post: « Gullasch – Ungarsk med kartoffelmos
Next Post: Spinat/porrer tærte med skinke »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme