• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Spinat/porrer tærte med skinke

8. marts 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Tærter er bagværk med en tærtebund af mørdej og fyld.
I modsætning til en pie har tærten ikke et dejlåg.
Der er to hovedtyper: madtærter og desserttærter.
Madtærten består af en bund, fyld og en æggemasse, bunden er
en usødet mørdej.  
Fyldet i madtærten kan varierer fra grøntsager til kød og fjerkræ.
Køkkenet kalder

Ingredienser:(2 pers)  
Tærtedej:
100 g smør, koldt
120 g hvedemel
60 g grahamsmel
100 g græsk yoghurt 10%  
Tærtefyld:
75 – 100 g spinat, frisk
1 stk. Porrer
2 stk. æg
1½ spsk. Cremefraiche 18%
2 spsk. piskefløde
1 fed hvidløg
½ tsk. Fennikelfrø
100 g kogt skinke
Salt og peber  
Salat:
1 stk. hjertesalat
½ gul peberfrugt
1 stk. rødløg, lille
2 spsk. Balsamicoeddike
2½ spsk. Olivenolie
Salt og peber
Start med tærtedejen  
Skær smør i små tern

Smuldr det i de 2 slags mel (det er nemmest i en foodprocessor)

Saml dejen hurtigt med yoghurt

Pak dejen ind i husholdingsfilm  
Læg den på køl mindst i en time

Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 4 – 5 mm.  
Læg den i en smurt form, enten firkantet eller rund

Prik bunden med en gaffel  
Dæk med bagepapir

Fordel tørrede bønner eller majs ovenpå  
Så dejen ikke glider ned ad kanten under forbagningen
Bag bunden i 10 minutter i en 200 gr varm ovn
Tærtefyld:
Skær porren i tynde ringe og skyl den sammen med

 spinaten, og kog den i kogende saltet vand i 1 minut

Afdryp og afkøl i en sigte, og dup spinaten tør

Pisk æg, cremefraiche og fløde sammen

Rør knust hvidløg og fennikelfrø i  
Skær skinken i strimler, vend skinke og spinat i blandingen

Fordel fyldet på tærtebunden

Bag tærten med 225 gr. i 20 minutter  
Tag den ud af ovnen, lad den hvile et kort øjeblik,
den er meget varm

Frisk salat:  
Skyl og snit salat og peberfrugt  
Pil og hak løget  
Rør eddike, olie, salt og peber sammen

Bland salat og dressing i en skål  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Spinat/porre tærte med grøn salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Spinat/porrer tærte med skinke og salat

Previous Post: « Glaserede nakkekoteletter med ovnbagte sprøde bønner og fetadrys
Next Post: Stegt laks med flødestuvet spinat og boghvedepasta »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme