![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0210k210.jpg)
Tærter er bagværk med en tærtebund af mørdej og fyld.
I modsætning til en pie har tærten ikke et dejlåg.
Der er to hovedtyper: madtærter og desserttærter.
Madtærten består af en bund, fyld og en æggemasse, bunden er
en usødet mørdej.
Fyldet i madtærten kan varierer fra grøntsager til kød og fjerkræ.
Køkkenet kalder
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0185k185.jpg)
Ingredienser:(2 pers)
Tærtedej:
100 g smør, koldt
120 g hvedemel
60 g grahamsmel
100 g græsk yoghurt 10%
Tærtefyld:
75 – 100 g spinat, frisk
1 stk. Porrer
2 stk. æg
1½ spsk. Cremefraiche 18%
2 spsk. piskefløde
1 fed hvidløg
½ tsk. Fennikelfrø
100 g kogt skinke
Salt og peber
Salat:
1 stk. hjertesalat
½ gul peberfrugt
1 stk. rødløg, lille
2 spsk. Balsamicoeddike
2½ spsk. Olivenolie
Salt og peber
Start med tærtedejen
Skær smør i små tern
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0189-681x1024.jpg)
Smuldr det i de 2 slags mel (det er nemmest i en foodprocessor)
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0190k190.jpg)
Saml dejen hurtigt med yoghurt
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0191k191.jpg)
Pak dejen ind i husholdingsfilm
Læg den på køl mindst i en time
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0198k198.jpg)
Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 4 – 5 mm.
Læg den i en smurt form, enten firkantet eller rund
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0200k200.jpg)
Prik bunden med en gaffel
Dæk med bagepapir
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0201k201.jpg)
Fordel tørrede bønner eller majs ovenpå
Så dejen ikke glider ned ad kanten under forbagningen
Bag bunden i 10 minutter i en 200 gr varm ovn
Tærtefyld:
Skær porren i tynde ringe og skyl den sammen med
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0194k194.jpg)
spinaten, og kog den i kogende saltet vand i 1 minut
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0195k195.jpg)
Afdryp og afkøl i en sigte, og dup spinaten tør
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0197k197.jpg)
Pisk æg, cremefraiche og fløde sammen
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0202k202.jpg)
Rør knust hvidløg og fennikelfrø i
Skær skinken i strimler, vend skinke og spinat i blandingen
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0204k204.jpg)
Fordel fyldet på tærtebunden
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0205k205.jpg)
Bag tærten med 225 gr. i 20 minutter
Tag den ud af ovnen, lad den hvile et kort øjeblik,
den er meget varm
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0207k207.jpg)
Frisk salat:
Skyl og snit salat og peberfrugt
Pil og hak løget
Rør eddike, olie, salt og peber sammen
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0206k206.jpg)
Bland salat og dressing i en skål
Så er det tid til servering.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0210k210.jpg)
Dagens tallerken, Spinat/porre tærte med grøn salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar