• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Aase’s stegte sild i eddike

30. oktober 2014 by John Frøslev Skriv kommentar

Stegte sild i eddike, er jo et most på ethvert frokostbord og især
Aase’s stegte sild i eddike er verdens bedste, de vil ta’ kegler til
en julefrokost eller hvilket som helst andet frokostbord. 

Kan godt anbefales at spises mellem nytår og jul.  
Så vi laver Aase’s stegte sild i eddike.

Ingredienser:(ca 12 stk)  
500 g sildefileter
2 stk løg
3 spsk hvedemel
salt
peber
230 g sukker
1,75 dl eddike
2 dl vand    

Vi starter med, at ordne fiskene, klip finnerne af fisken.
Bland mel, peber og salt på et stykke stanniol, vend sildene
i mel blandingen. Normalt vil jeg bruge rugmel til fisk,
men ikke til sild, der passer hvedemel bedst.

Sæt en pande over god varme, tilsæt lidt fedtstof smør/olie

Læg sildene på panden, når fedtstoffet er bruset af.

Steg nu sildene gyldne på begge sider, ca 4 – 5 min på hver side.

Skræl løgene og skær dem i fine skiver. Når sildene er
færdigstegt halveres de og lægges i en skål. Med løgene øverst.

Sæt en gryde over varmen og kom vand, eddike og sukker
i gryden kog lagen. Smag til med salt og peber. Træk den fra
varmen og lad sen stå i et til to min.

Hæld nu den varme lage over silden og sæt dem på køl.
Nu skal de trække i 3 – 4 dage, fordi de står og trækker i
en uge gør ikke noget, de bliver kun bedre.

Dagens tallerken, Aase’s stegte sild i eddike,
velbekomme. 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Diverse, Fisk Tags: Aase's stegte sild

Previous Post: « Rødkål hjemmelavet
Next Post: Svineskank braiseret på urter og i mørkt øl med grøn kartoffelmos »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme