• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Røget landskinke med stuvet palmekål og brunede kartofler

15. april 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

En populær udskæring fra grisen er skinken, som kan laves
til mange forskellige retter. Dog skal man passe på, at ikke give
den for lang tid i gryden eller ovnen, så vil den meget hurtigt
blive tør.
En yndet metode er at ryge den i stykker på ca. 1 kg og derefter
koge eller glaser den i ovnen.  
Vi går i køkkenet

Ingredienser.:(2 pers)  
Ca. 1 kg Røget landskinke (4 – 5 pers)
4 stk. laurbærblade
6 – 8 stk. peberkorn
Lidt salt
Palmekål.:
300 g hakket palmekål
2 dl. Piskefløde
2½ dl. Mælk
1 dl. Kogevand fra skinken
25 g smør
3 spsk. Mel
2 spsk. Sukker
Lidt salt
Brunede kartofler..
1 Gl. kartofler, små
6 – 8 spsk. Sukker
15 g smør
Lidt vand
Sæt en stor gryde over varmen, med vand til at koge skinken i  
Tilsæt laurbærblade, peberkorn og salt

Kog op, når vandet koger lægges skinken i  
Koger nu i ca. 45 min, til en centrums temperatur på 75 gr er opnået  
Lad landskinken ligge i kogevandet, til den skal skæres for  
Stuvet palmekål.:  
Tag en gryde og hæld piskefløde, mælk og kogevand i  
Sæt den over varmen og kog op  
Rør imens en smørbolle, af smør og mel

Når mælk/fløde koger tilsættes hakket palmekål  
Koger op og jævnes med smørbollen

Tilsæt sukker og lidt salt  
Smag til med sukker og salt  
Brunede kartofler.:  
Varm en pande op hvor der et tilsat et tyndt lag sukker

Når sukkeret begynder at smelte, tilsættes en god klat smør

Skyld kartoflerne i koldt vant, kom dem på panden  
Vend godt rundt og tilsæt ½ dl. Vand  
Koger nu til en ensartet gylden farve er opnået.  
Det et tid til servering.

Dagens tallerken, Røget landskinke med stuvet palmekål og brunede
kartofler, Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Røget landskinke med stuvet palmekål og brunede kartofler

Previous Post: « Wienerschnitzel med ærter og brasekartofler
Next Post: Tournedos Rossini med rå stegt kartoffeltårn og levermousse »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme