
I dag bruger vi kalvebov, som er en udskæring fra forbenet
på dyret. Det er muskler som bliver brugt meget, og som
indeholder meget bindevæv.
Udskæringer fra boven er velegnede til tilberedning i lang tid i
gryde eller ovn og bliver meget smagfulde, saftige og møre,
ved en marinering og med en centrumtemperatur på ca. 75 – 80 gr.
Køkkenet kalder.

Ingredienser;(4pers)
1,4 kg kalvebov
Marinade:
2 dl. Rødvin
½ dl. Rødvinseddike
1 spsk. Olivenolie
1 stk. løg, hakket fint
1 tsk. Koriander, stødt
3 stk. nelliker,
hele Peber
1½ spsk olivenolie
2 stk. løg
3 stk. gulerødder
3 – 4 dl. Oksebouillon
1 spsk. Tomatkoncentrat
2 – 3 tsk. Majsstivelse
1 dl. Sherry, halvtør
Salt
Pynt:
Rød og gul peber skåret i strimler
Tilbehør:
Kartofler og haricotsverts
Et godt hvedebrød Start med at ridse fedtsiden på kødet i et
harlekin mønster

Kødet lægges i en plastpose

Marinaden røres sammen og hældes ved

Posen lukkes omhyggeligt, og kødet marineres i køleskab
I mindst 2 timer
Kødet dryppes af og marinaden gemmes

Kødet brunes på alle sider i olien

I en stegegryde og tages op
Løgene skæres i skiver

Gulerødderne skrælles og skæres i skiver

Grønsagerne brunes og kødet lægges tilbage

Marinade, bouillon og tomatkoncentrat hældes ved
Retten simrer under låg i 1½ – 2 timer, til kødet er mørt
Kartoflerne koges møre i lidt saltet vand ca. 20 min
Kødet tages op pakkes ind i stanniol og hviler ca. 15 – 20 min

Stegeskyen sies, urterne kasseres
Smages til med salt
Majsstivelsen udrøres i sherry og røres i
Koges kort igennem
Bønnerne dampes i lidt vand/smør ca. 7 – 8 min
Kødet skæres i skiver

Lidt af saucen hældes over
Resten serveres til.
Pyntes af med de stimlede peberfrugter
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Brasiliansk kalvesteg med kartofler, haricots verts,
tyttebærsyltetøj, og et godt hvedebrød, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar