• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Poussiner ovnstegte med champignonsauce, brune ris og blomme kompot

11. oktober 2017 by John Frøslev 1 kommentar

Poussiner er en kylling i miniformat og kyllingen er en ældgammel
fødekilde og den hører til blandt verdens ældste tamdyr. Allerede
ca. 2000 år før vores tidsregning, havde man en slags
kyllingeproduktion på de Vestindiske Øer, hvor man tæmmede vilde
hønsefugle som levede i junglen og brugte dem som husdyr.  

Kineserne menes også at være nogle af de første, der anvendte æg og
høns i madlavningen. Ligeledes var også de gamle grækere fremme i
skoene. Romerne forfinede kyllingeopdrættet ved at opfinde kapuner,
det vil sige kastrerede haner, da man mente at deres kød var finere
og mere velsmagende  
Nok om historie, vi skal i køkkenet.

Ingredienser:(2 pers.)  
2 stk. poussiner a’ ca. 400 g
2. Kviste rosmarin
2 fed hvidløg
2 spsk. Orangemarmelade
1½ spsk. Soyasauce
4 skiver bacon
1½ spsk. Olivenolie
1 dl. Hønsebouillon
½ dl. Sherry, tør
1½ spsk. Hakket persille
1½ – 2 dl. Brune ris  
Champignonsauce:
200 g champignoner
100 g Løg
2½ dl. Fløde
2½ dl. Mælk
½ dl. Hvidvin, tør
1 spsk. Smør
Salt og peber
½ tsk. paprika  
Blomme marmelade/kompot:
600 g blommer, udstenede
9 spsk. Sukker
1 stk. vaniljestang
Start med, at gå poussinerne igennem, og rens dem for fjer og urenheder
Krydr indvendig med salt og peber

Brun den på en meget varm pande i lidt olivenolie, hele vejen rundt

Brunes sammen med rosmarin og hele fed hvidløg  
Tag poussinerne, rosmarin og hvidløg af panden

Læg dem i et ildfast fad  
Bland orangemarmelade og soyasaucen

Gnid poussinerne ind i blandingen  
Vikl to strimler bacon om hver poussin

Pensl poussinerne med lidt olivenolie  
Sæt dem i en forvarmet ovn 180 gr i 40 – 45 min  
Efter ca. 10 min. tilsættes hønsebouillon  
Bliver poussinerne for brune lægges et stykke stanniol løst over  
Vingerne skal være let at trække fra kroppen, så er fuglen færdig.  
Kog risen efter anvisning på posen  
Champignonsauce:
Rens champignonerne og skær dem groft ud eller i skiver  
Pil og hak løget fint

Svits løget på en pande med lidt smør et par min. hård varme

Tilsæt champignonerne, krydr med salt, peber og paprika  
Lad det stege til væsken er fordampet  
Tilsæt fløde og hvidvin

Lad sauce kog til det har den ønskede konsistens  
Smag til med salt og peber  
Klar til servering.  
Blomme marmelade/kompot:
Kom de udstenede blommer i en lille gryde  
Tilsæt ca. ½ dl. Vand

Tilsæt 9 spsk. Sukker, lidt citronsaft  
Kornene skrabes ud af vaniljestangen og tilsættes gryden  
Kom den tomme vaniljestang i gryde og kog op.  
Lad dem så simre i ca. 15 – 20 min og gerne uden låg 
Så vandet fordamper  
Er blommerne ikke kogt ud, så giv det en tur med stavblenderen.

Klar til servering.

Dagens tallerken, Poussiner ovnstegt med Champignonsauce, brune
ris og blomme kompot. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Poussiner ovenstegt med champignonsauce brune ris og blomme kompot

Previous Post: « Brasiliansk kalvesteg
Next Post: Vingryde med druer »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme