• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Lynstegte grønsager med svinekød og østerssauce

4. oktober 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Skinke er en betegnelse for en udskæring af bagpartiet, typisk fra gris.
Skinke kan tilberedes på mange måder, som her i en wokret.
Østerssauce har en sød og kødagtig smag, bruges til sauceblanding som
marinade eller som dip til kød og grøntsager.  
Køkkenet kalder

Ingredienser:(4 pers)  
400 g skinkesnitzel
4 spsk. Soyasauce
2 spsk. Ingefær, frisk fint hakket
1 bdt. Forårsløg
1 stk. porrer
200 g hvidkål eller spidskål
2 – 3 stilke bladselleri
200 g bønnespirer
1 stk. grønne/røde peberfrugter
3 fed hvidløg
3 spsk. Olie  
Sauce:
2 spsk. Soyasauce
Evt. fiskesauce og sort peber
8 spsk. kokosmælk
4 spsk. Østersauce
2 tsk. kartoffelmel
4 dl. Løse ris gerne, brune
Start med at skære kødet i tynde strimler

Bland det med soyasaucen, lad det marinere i ½ time.

Kog risene efter anvisning på pakken
Skræl ingefæren og hak den meget fint  
Rens forårsløg og skær roden fra  
Skær dem i skrå strimler, hold den grønne og hvide del hver for sig  

Det grønne skæres i tynde ringe  
Skær porer i 6 ca. lange stykker og derefter i tynde strimler på langs  
Skær hvidkål i grove stykker  
Skyld bladselleri og skær dem i tynde skrå strimler  

Skyl bønnespirerne og lad dem dryppe af i en si  
Skyl peberfrugt og skær dem over fra top til bund  
Fjern stilken og frøene i frugten  
Skær den i tynde strimler  
Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint

Lav saucen ved at blande Soyasauce, kokosmælk,
østersauce og kartoffelmel

Opvarm wokken eller en stor stegegryde til høj varme  
Tilsæt 1½ spsk. Olie og ingefær, det hvide fra forårsløgene,
bladselleri og peberfrugter

Lynsteg i 2 min. Hæld alle grønsagerne over på et fad  
Tør wokken af med køkkenrulle og var den op igen  
Hæld væden fra kødet
Tilsæt 1½ spsk. Olie

Steg det lidt ad gangen, ved høj varme med hvidløg i 1 – 2 min  
Tilsæt sauceblandingen og kog i 1 min.

Smag til med fiskesauce og peber  
Hæld saucen over grønsagerne og drys de grønne forårsløg over  

Serveres med løse brune ris eller jasminris.  
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Lynstegte grønsager med svinekød og østersauce,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter, Gris Tags: Lynstegte grønsager med svinekød og østerssauce

Previous Post: « Gæstemiddag “Rødt kød på Fransk”
Next Post: Brasiliansk kalvesteg »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme