Poussiner er en skøn lille delikat fugl, som ikke altid er lige nem, at få fat i.
Men lykkedes det er det en smagfuld delikat ret. Kan også laves med en
lille kylling, den får også den samme fine smag, lidt grovere i kødet, men
en smag fuld ret.
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
2 stk. poussiner eller 1 stk. lille kylling
Krydderiblanding:
1 tsk. salt
1 tsk. paprika
1 tsk. sennepspulver, Colmans’s
1 tsk. ingefær, stødt
1 – 2 tsk. gurkemeje, stødt
½ tsk. allehånde, stødt
25g flydende fedtstof til stegning
Sauce landing:
1 spsk. Tomatketchup
1 tsk. Chilisauce
1 spsk. Mango chutney
½ spsk. Engelsk sauce
½ spsk. Soyasauce
1 dl. Hønsebouillon
Tilbehør:
¾ pakke frisk fettuccine (båndpasta med spinat)
1 skål Coleslaw, verdens bedste salat
karse eller dild til pynt
Start med at røre krydderi blandingen sammen i en lille skål
trække skindet af fuglene eller lad det blive,
hvis du ikke har noget imod det, og gnid dem godt med
krydderiblandingen på alle sider, læg dem i et ovnfast fad,
dæk dem til og stil dem i køleskabet i 1 time.
Smelt fedtstoffet og pensl dem med ca. halvdelen og stil fadet
utildækket i ovnen ved 180gr. ca. 1 time
Rør sauceblandingen sammen med resten af det smeltede
fedtstof og pensl poussinerne med denne sauce ca. hvert 10 min.
Steg dem en lille time og lad dem derpå stå lidt i den slukkede ovn.
Bland skyen fra fadet med bouillonen og kog den igennem.
Jævn den evt. ganske let.
Kog den friske spinatpasta efter anvisning på pakken, dryp den
godt af og arranger den som ”fuglereder” på 2 varme tallerkner
læg poussinerne i rederne og dryp lidt af saucen over.
server resten i en sauceskål.
Anret salaten i portionsskåle med
dressingen over og pynt med top af karse eller dild.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Poussin på reden med båndspaghetti og coleslaw
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar