• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Coleslaw og Hjemmelavet mayonnaise

15. marts 2021 by John Frøslev 2 kommentarer

Coleslaw er en salat der primært består af hakket, rå hvidkål, ofte tilsat revet gulerod
Der findes mange variationer af opskriften også med andre råvare som rødkål, ananas
Eller æbler. De hakkede grøntsager blandes normalt med en dressing bestående af
Vegetabilsk olie og vineddike.
Køkkenet kalder

Ingredienser:
¼ stk. hvidkåls hoved eller spidskål
¼ stk. bladselleri (kan udelades)
2 stk. gulerødder
evt. 1 stk. æble
4 spsk. Skyr 2%
4 spsk. hjemmelavet mayonaise
2 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. Sød Chilisauce
1 spsk. Dijonsennep
1½ tsk. spidskommen
1 stk. citron ca. 1 tsk. citronsaft efter smag
1 spsk. Sesamolie

Start med at snitte grøntsagerne til coleslaw

Riv kål, gulerødder og selleri i tynde stave
Kom 2½ dl. Mayonnaise (gerne hjemmelavet) i en skål

Bland den med Skyr 2%
Tilsæt en smule citronsaft, lidt sesamolie og lidt sød chili
Smag til med dijonsennep, salt og peber
Bland den snittede kål, gulerødder og selleri i dressingen

sæt salaten på køl, og lad den trække i mindst en time
Klar til brug

Hjemmelavet mayonnaise:
2 stk. æggeblommer (husk at tage æggene ud af køleskabet i god tid, så de får samme
Temperatur som olien, så mindskes risikoen for at mayonnaisen skiller).
½ stk. citron, saften
½ tsk. salt
1 tsk. sennep
2 dl. Smagsneutral olie f. eks. Solsikke kerne olie

Grib el-piskeren og pisk æggeblommer, lidt citronsaft, lidt salt og lidt sennep i en skål

Pisk til de bliver seje og lyse
Tilsæt olie i en meget tynd stråle, lidt ad gangen til at begynde med,
samtidigt med at der piskes

Bliv med at piske til al olien er brugt, bliver mayoen for tyk, kan den fortyndes med
Meget lidt vand, smag til med salt, hvid peber, citron og sennep.
Klar til brug

Dagens mayonaise, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Tilbehør

Previous Post: « Kyllingefrikadeller med stuvet hvidkål
Next Post: Lammeculotte marineret, med kartoffelgratin og Coleslaw »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme