• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kyllingefrikadeller med stuvet hvidkål

11. marts 2021 by John Frøslev Skriv kommentar

Kyllingekød indeholder mange proteiner, vitaminer og mineraler. Skinnet indeholder
meget fedt, men kan sprød steges til lidt knas til retten, men ellers skal det ikke bruges.
Kyllingernes slagtekroppe består primært af bryst, vinger, lår og ben.
Kyllingekød stammer primært fra slagtekyllinger.
Køkkenet kalder.

Ingredienser. (10 stk. )
400g hakket kyllingekød
1 stk. løg, revet
1 stk. æg
½ dl. Minimælk
3 spsk. Rugmel
Frisk oregano eller 1 tsk. tørret
Flydende fedtstof til stegning
Salt og peber
Stuvet hvidkål:
500g hvidkål, fint snittet
4 dl. Minimælk til kogning af kålen
2 spsk flydende fedtstof
2 spsk mel
4 – 5 dl mælk/vand fra den kogte hvidkål
Lidt muskatnød, revet
Salt
Peber

Start med at blande hakket kyllingekød, revet løg, æg, mælk, rugmel, salt og peber

I en skål og røres godt sammen til en lind fars

Lad farsen trække i ca. 30 min.
Form frikadellerne med en spiseske og steg dem gyldne og lækre i en blanding af

Flydende fedtstof og olie på en varm pande, 2 – 3 min. på hver side
Serveres med stuvet hvidkål / kartofler / brød

Stuvet hvidkål:
Snit hvidkålen fint, i strimler på 3 – 5 mm i bredden

Kom kålen i en gryde med 4 dl. minimælk

Kog nu kålen i 15 – 30 min der skal være lidt bid i den (al dente)
Kom den kogte kål op i et dørslag og gem kogemælken
Lav en opbagning af flydende fedtstof og mel

Kom fedtstof i en gryde, sæt gryden over god varme
Når fedtstoffet er smeltet, tilsæt 2 spsk mel og rør det godt sammen

Tilsæt lidt af kogemælk fra hvidkålen og pisk det glat
Forsæt med at tilsætte kogemælk og pisk til den ønskede konsistens er opnået
Tilsæt den kogte hvidkål,

Smag til med salt, peber, og muskatnød
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Kyllingefrikadeller med stuvet hvidkål og rugbrød
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Nakkekoteletter med rosmarin og bønner i tomat
Next Post: Coleslaw og Hjemmelavet mayonnaise »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme