• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Lammeculotte marineret, med kartoffelgratin og Coleslaw

15. marts 2021 by John Frøslev Skriv kommentar

Lammekød hører sig særligt til i påsken, men selvfølgelig kan det spises hele året rundt.
Denne opskrift bliver lavet i ”Princessen” med et minimalt forbrug af fedtstof i stegningen.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (2 pers.)
1 stk. lammeculotte marineret med hvidløg og rosmarin
Lidt olie til stegning
200g kartofler
50g gulerødder / selleri
1 dl. Minimælk
Salt
Peber
Muskatnød
1 tsk. timian, tørret
10 – 15g parmesan
2 stk. æg
2 spsk. Rasp
Lidt flydende fedtstof til formene

Start med den marinerede Lammeculotte, klargør den til Princessen

Brun culotten i 10 min. ved 220 gr.
Steg kødet færdig ved 175 gr. i 10 – 15 min.

Lad culotten hvile inden udskæringen ca. 10 – 15 min.
Udskæres i pæne skiver

Kartoffelgratin:
Skræl kartofler, og selleri, udskæres i grove stykker

Kog dem møre i usaltet vand i ca. 20 min.
Mos grøntsagerne med en kartoffelmoser, tilsæt mælk og lidt kogevand

Til en passende konsistens, kartoffelmosen skal være lidt rustik
Tilsæt timian til kartoffelmosen.
Vend æggene i den lune kartoffelmos, 1 ad gangen, riv parmesanosten
Vend den godt sammen med kartoffelmosen
Krydr med salt, muskat og peber
Smør små gratinforme med lidt flyden fedtstof, og drys indvendig med rasp

Fordel kartoffelmosen i formene, og drys med revet parmesan ost på toppen
bag dem i ovnen ved 200gr. i ca. 15 min. Til de er gyldne og sprøde på toppen

Klar til servering, sammen med Coleslaw

Dagens tallerken, Lammeculotte med kartoffelgratin og coleslaw
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Coleslaw og Hjemmelavet mayonnaise
Next Post: Stegt flæsk i ovn med kartofler, og persillesovs »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme