• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Stegt flæsk i ovn med kartofler, og persillesovs

18. marts 2021 by John Frøslev 2 kommentarer

Danmarks Nationalret nr. 1, er jo stegt flæsk med persillesovs og der er utrolige
Mange måder, at stege flæsk på og her komme en dem, en lidt anderledes måde
at stege flæsk på. Nemt hvor flæsket passer sig selv, først de sidste 10 – 15 min.
skal man holde godt øje med flæsket, så det ikke bliver brændt.
Opskriften stammer fra sydhavsøerne og en lidt alternative måde at stege flæsk på,
men der er garanti for sprødhed og knas.
Køkkenet kalder

Ingredienser:
500g stribet flæsk, fersk
Salt og peber
20 – 25 g flydende fedtstof
2 spsk. Mel
4 – 5 dl. Mælk
½ stk. svinebouillon terning
En god dusk persille, gerne frost
Salt og peber Evt. muskatnød
6 – 8 stk. kartofler

Start med at banke flæsket ud imellem 2 stykker plast

Læg de bankede flæskeskiver på en bradepande beklædt med bagepapir og

drys dem med salt, gerne et par timer.

Sættes i en forvarmet ovn, på 100gr. i en time,

Efter en time på 100 gr., derefter skrues op på 240gr i Ca. 15 min.
(og her skal man lige holde øje med flæsket, nogle stykker er færdig før andre)

Der er garanti for et sprødt stykke flæsk, og med en persillevenlig sovs
Smelt 2 spsk. Flydende fedtstof i en lille gryde, tilsæt 2 spsk. Mel pisk glat
Spæd med lidt mælk ad gangen og pisk sovsen helt glat,

hver gang der tilsættes mælk, konsistensen skal være mellem tynd og tyk,
Tilsæt hakket persille og evt. Muskatnød, en sovs som hænger fast på kartoflerne,
så lyt efter englene når du spiser det, der er mulighed for at høre dem,
så godt smager det, prøv det, det vil du ikke fortryde.
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Stegt flæsk med kartofler og persillesovs
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Lammeculotte marineret, med kartoffelgratin og Coleslaw
Next Post: Mørbradbøffer i fad med cremet fløde-tomatsauce med kartoffelsne »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Per Vinther Nielsen

    21. september 2024 kl. 15:59

    Hej John
    Det skal vi have i aften, det er bare simpelthen så godt. Hvis man kan lide sprødt flæsk og flæskesvær, så er det sådan her det skal laves.
    Sådan lavede vi det på Fejø mens jeg var knægt. Og sådan har jeg fortsat med at lave det.
    Men John, vi har jo snakket sammen om det, så det var bare fordi vi i aften, skal have det, at jeg kom til at tænke på dig.
    Selvfølgelig persillesovs til, selvom min kone foreslog løgsovs, men det kunne også bruges. Ang. løgsovs, så har min kone og jeg forskellige
    meninger om løgsovs. Jeg ved godt hun er uddannet smørrebrødsjomfru, også i det varme.men skal vi have løgsovs, så vil jeg gerne have en
    sur/sød sovs. Det er forkert siger hun, så er det ikke en løgsovs!
    Tak for mange gode input til forskellige retter, jeg har virkelig brugt din hjemmeside.
    Hilsen Per

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme