Danmarks Nationalret nr. 1, er jo stegt flæsk med persillesovs og der er utrolige
Mange måder, at stege flæsk på og her komme en dem, en lidt anderledes måde
at stege flæsk på. Nemt hvor flæsket passer sig selv, først de sidste 10 – 15 min.
skal man holde godt øje med flæsket, så det ikke bliver brændt.
Opskriften stammer fra sydhavsøerne og en lidt alternative måde at stege flæsk på,
men der er garanti for sprødhed og knas.
Køkkenet kalder
Ingredienser:
500g stribet flæsk, fersk
Salt og peber
20 – 25 g flydende fedtstof
2 spsk. Mel
4 – 5 dl. Mælk
½ stk. svinebouillon terning
En god dusk persille, gerne frost
Salt og peber Evt. muskatnød
6 – 8 stk. kartofler
Start med at banke flæsket ud imellem 2 stykker plast
Læg de bankede flæskeskiver på en bradepande beklædt med bagepapir og
drys dem med salt, gerne et par timer.
Sættes i en forvarmet ovn, på 100gr. i en time,
Efter en time på 100 gr., derefter skrues op på 240gr i Ca. 15 min.
(og her skal man lige holde øje med flæsket, nogle stykker er færdig før andre)
Der er garanti for et sprødt stykke flæsk, og med en persillevenlig sovs
Smelt 2 spsk. Flydende fedtstof i en lille gryde, tilsæt 2 spsk. Mel pisk glat
Spæd med lidt mælk ad gangen og pisk sovsen helt glat,
hver gang der tilsættes mælk, konsistensen skal være mellem tynd og tyk,
Tilsæt hakket persille og evt. Muskatnød, en sovs som hænger fast på kartoflerne,
så lyt efter englene når du spiser det, der er mulighed for at høre dem,
så godt smager det, prøv det, det vil du ikke fortryde.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Stegt flæsk med kartofler og persillesovs
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar