• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Andebryst i grønkarry med brune ris

2. maj 2025 by John Frøslev Skriv kommentar

Grøn karry med And og kokosmælk er en dejlig thairet, som er nem at lave
og smager skønt og meget stærk.
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
5 spsk. kokosnødcreme
5 spsk. grøn karrypasta
3-4 stk. andebryst
6 dl. Kokosmælk
1 spsk. fiskesauce
8 stk. kaffir limeblade i strimler
2 stk. grønne chilipeber,
12 blade Thai basilikum
5 blade koriander, til pynt

Start med at klargøre anden, befri andebrysterne fra skind og afpuds
overflødigt fedt, del dem i strimler på tværs af brystet
jeg gav dem en tur i sous viden 58gr i 1time og 50 min.

grøn chilipeber, befries for frø og skæres i strimler

skær kaffir limebladene i strimler.

Varm olie op i wok til meget god varme, brun andebrysterne i ca. 2 min.
på skindsiden. Tag dem op af wokken og sæt til side

Varm kokoscreme op i en wok under omrøring, til det begynder at tykne
og udskille olie og boble

rør karrypastaen i og kog ca. 5 min. til blandingen begynder at blive
mørk, rør andestykkerne i, og vend dem, så de bliver dækket med
karryblandingen
skru ned for varmen, læg låg på, og lad det simre 15 min. rør jævnligt
hvis det er nødvendigt, så skum overskydende fedt af med en ske

rør kokosmælk, fiskesauce og limeblade i. Hold det lige på
kogepunktet, og lad det simre uden at koge i 30 – 40 min.
(ikke hvis du bruger sous vide), til det er meget mørt.
Vend kødet en gang i mellem. Fjern overskydende fedt, og
rør chilipeberne i kog 5 min. mere, rør basilikum og korianderblade i,
og kog yderlige 2 min. Andebryst skæres i tynde skiver. Pynt med
koriander kviste. Serveres med ris
det er tid til servering

Dagens tallerken, And i grønkarry med løse brune ris
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ

Previous Post: « Kaper-kuskens gullasch (Fiakergulasch)
Next Post: Yam Khai Dao – stegt æg og salat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme