Mørbraden sidder på indersiden af filetkammen, der går langs
grisens ryg. Kødet her er det møreste du finder på grisen.
Det er et smagfuldt stykke kød der både kan tilberedes hel og
skåret ud til mørbradbøffer.
Vi går i køkkenet
Ingredienser:( 4 pers.)
1 stk. svinemørbrad ca. 5-600g
1 spsk. Olie
150g bacon i tern
1 stk. porre
250g champignoner
1 ds. Tomater, hakkede
1 stk. peberfrugt, rød
1 dusk persille, hakket
1 tsk. salt, groft
Peber, friskkværnet
1½ dl. Fløde
50g ost, revet
5 – 600g kartofler
Start med at skrælle kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.
Vandet hældes fra og kartoflerne dampes tørre.
Presses ned i en varm skål, igennem en kartoffelpresser og
drysses med salt og peber. Rør ikke rundt i kartoffelsneen,
men server straks
Mørbraden pudses af for urenheder og overskydende fedt,
sølvsenen fjernes
Skær mørbraden i 2 cm tykke skiver
Brun dem i olie ved høj varme
Læg dem i et ildfast fad
Rist baconternene på panden ved moderat varme
Skær porren i ringe
Skær champignonerne i kvarte
Skær peberfrugten i strimler
Svits porre og champignoner sammen med baconen,
til det begynder at tage farve
Tilsæt tomater, peberfrugt, persille, salt og peber
Bring saucen i kog, rør fløden i
Hæld saucen over mørbraden og drys med reven ost
Sæt fadet i ovnen ved 225 gr i ca. 20 min.
Server retten med kartoffelsne
Det er tid til servering.
Dagens tallerken. Mørbrad i fad med tomat-flødesauce og kartoffelsne,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar