• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Mørbrad i fad med tomat-flødesauce og kartoffelsne

24. april 2018 by John Frøslev 1 kommentar

Mørbraden sidder på indersiden af filetkammen, der går langs
grisens ryg. Kødet her er det møreste du finder på grisen.  
Det er et smagfuldt stykke kød der både kan tilberedes hel og
skåret ud til mørbradbøffer.  
Vi går i køkkenet

Ingredienser:( 4 pers.)  
1 stk. svinemørbrad ca. 5-600g
1 spsk. Olie
150g bacon i tern
1 stk. porre
250g champignoner
1 ds. Tomater, hakkede
1 stk. peberfrugt, rød
1 dusk persille, hakket
1 tsk. salt, groft
Peber, friskkværnet
1½ dl. Fløde
50g ost, revet
5 – 600g kartofler  
Start med at skrælle kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.  
Vandet hældes fra og kartoflerne dampes tørre.

Presses ned i en varm skål, igennem en kartoffelpresser og
drysses med salt og peber. Rør ikke rundt i kartoffelsneen,
men server straks    
Mørbraden pudses af for urenheder og overskydende fedt,
sølvsenen fjernes

Skær mørbraden i 2 cm tykke skiver

Brun dem i olie ved høj varme  
Læg dem i et ildfast fad

Rist baconternene på panden ved moderat varme
Skær porren i ringe
Skær champignonerne i kvarte
Skær peberfrugten i strimler

Svits porre og champignoner sammen med baconen,
til det begynder at tage farve
Tilsæt tomater, peberfrugt, persille, salt og peber

Bring saucen i kog, rør fløden i
Hæld saucen over mørbraden og drys med reven ost

Sæt fadet i ovnen ved 225 gr i ca. 20 min.
Server retten med kartoffelsne

Det er tid til servering.

Dagens tallerken. Mørbrad i fad med tomat-flødesauce og kartoffelsne,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Mørbrad i fad med tomat-flødesauce og kartoffelsne

Previous Post: « Poussiner stegt i ovn med vildtsauce og confetti coleslaw
Next Post: Bagte rødbeder med spinat og parmesanchips »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2022 on the Foodie Pro Theme