• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Bagte rødbeder med spinat og parmesanchips

27. april 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Retten med rødbeder er meget lækkert tilbehør til hovedretten, men den kan også bruges som en del af en forret. Er i sær god til kylling og kalvekød   Køkkenet kalder.

Ingredienser:(4 – 6 pers.)
6 stk. rødbeder
2 spsk. Olivenolie
Salt
50g Parmesan
1 tsk. Sukker
½ bakke Babyspinat
½ stk. Citron, saft
4 spsk. Olivenolie
1 spsk. Sennep grov
½ spsk. Honning
Salt og peber
Skræl rødbederne og skær dem ud i ca. 1 cm. Tykke skiver

På en bageplade med bagepapir lægges rødbedeskiverne  
Smøres med olivenolie på oversiden  
Bages i ovnen i ca. 20 – 25 min ved 200 gr.  
Tages ud af ovnen, drysses med lidt salt  
Parmesan osten rives på rivejernet

1 tsk. sukker tilsættes osten, blandes godt   På en bageplade med
bagepapir, sættes små toppe af parmesanost ca.1 spsk.

Bages i ovnen i ca. 5 – 6 min ved 200 gr. pas på de ikke bliver for brændte, må godt have lidt i kanterne

Tages ud af ovnen, køler ned på bagepladen  
Pres saften af en ½ citron  
Bland det med 4 spsk. Olivenolie, 1 spsk. Grov sennep og ½ spsk. Honning

Smag til med salt og peber  
Rødbederne anrettes på et serveringsfad, ved siden af hinanden   Dressingen fordeles over rødbederne  
Spinaten hakkes groft, hvis den er for grov  
Drysses i en stribe midt på fadet over rødbederne  
Parmesan toppene skæres ud i grove stykker, de er meget sprøde

Lægges i en stribe oven på spinaten

Klar til servering.

Dagens salat. Bagte rødbeder med spinat og parmesanchips.
Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Tilbehør Tags: Bagte rødbeder med spinat og parmesanchips

Previous Post: « Mørbrad i fad med tomat-flødesauce og kartoffelsne
Next Post: Svinemørbrad stegt i ovn med flødestuvede svampe, æblesalat og brød »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen

Velkommen til min blog, sider som jeg håber på, kan give inspiration til dagens måltid. Så er du i tvivl om hvad du skal serverer for familien, så kig forbi og bliv inspireret.

Lad mig sige med det samme, jeg er ikke uddannet kok (selv om jeg godt vil ha’ været det, men det er en længere historie og I skal nok få den senere). Jeg er tosset med mad, laver mad i tide og utide, tænker hele tiden på mad og gode råvarer. Jeg er nok det som mange vil kalde en “madnørd”. På siderne vil du se hvordan man ryger sild, hvordan du selv fremstiller en spegepølse og rullepølse eller en Fynsk rygeost. Der vil være fremstilling af marmelade med et minimum af sukker, eller hvordan man bager et godt brød. Ris og ros modtages med kyshånd i kommentarfeltet som er under hver opskrift, men ellers brug e-mail, det er den bedste måde at ændre tingene på.

Udskrift: udskriv som udgangspunkt er  udskrivningen uden billeder og kun text, man kan vælge udskiv med billeder ved at trykke på ikonet ved siden af billedikonet, så har man 4 størrelser at væge imellem, og der er mulighed for større og mindre tekst,

Velkommen og god fornøjelse
Mange varme madhilsner
John Frøslev
mail@johnfmadblog.dk  

Læs mere →

Seneste indlæg

  • Pad krapow, thailandsk streetfood med ris og æg
  • Aktuelle Madplan for uge 24
  • Filippinsk adobo kylling med brune ris
  • Gæstemiddag ”Aase’s fødselsdag”
  • Ananas Mousse med flødeskum og frysetørrede hindbær

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme