Svinemørbrad er noget af det møreste kød på grisen, rosastegt i ovnen
med svampe med en sjat fløde på, har men en hurtig og nem
middagsret, serveret med salat og brød.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(4 pers.)
1 stk. svinemørbrad ca. 5 – 600g
20 g smør
3 – 4 kviste rosmarin
Skal af en halv usprøjtede citron
250 g svampe, meget blandede
1 stk. skalotteløg, finthakket
2 dl. Hvidvin
2½ dl. Piskefløde
Salt og peber
Start med at afpudse svinemørbraden fri for sener og overskydende fedt
Brun den i smørret på alle sider
Læg den i et ildfast fad,
Drys med hakket rosmarin, revet citronskal, salt og peber
Tilsæt ½ dl. Vand i bunde af fadet
Sæt fadet i ovnen ved 180 gr. i 15 min.
Sauter svampene og løget i samme fedtstof i 5 min.
Tilsæt vin og lad det koge ind til det halve
Tilsæt fløde, salt og peber og lad det småsimre i 10 min.
Hæld det i fadet til mørbraden og steg yderlige i 5 min.
Tag det ud af ovnen og lad det trække i 5 – 10 min.
Skær mørbraden ud i pæne skiver
Serveres gerne med en grøn salat og brød til.
Grøn salat:
1 stk. Æble i tynde både,
3 spsk. cashewnødder
½ bundt hakkede persille
Dressing:
2 spsk. æbleeddike,
3 spsk. Rapsolie med citronsmag,
2 spsk. Honning,
salt og peber.
Bland alle ingredienserne til salaten og lad den trække i 10 – 15 min.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken. Svinemørbrad med flødestuvede svampe,
æblesalat og brød. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar