• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Svinemørbrad stegt i ovn med flødestuvede svampe, æblesalat og brød

1. maj 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Svinemørbrad er noget af det møreste kød på grisen, rosastegt i ovnen
med svampe med en sjat fløde på, har men en hurtig og nem
middagsret, serveret med salat og brød.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(4 pers.)  
1 stk. svinemørbrad ca. 5 – 600g
20 g smør
3 – 4 kviste rosmarin
Skal af en halv usprøjtede citron
250 g svampe, meget blandede
1 stk. skalotteløg, finthakket
2 dl. Hvidvin
2½ dl. Piskefløde
Salt og peber
Start med at afpudse svinemørbraden fri for sener og overskydende fedt

Brun den i smørret på alle sider

Læg den i et ildfast fad,

Drys med hakket rosmarin, revet citronskal, salt og peber  
Tilsæt ½ dl. Vand i bunde af fadet  
Sæt fadet i ovnen ved 180 gr. i 15 min.  
Sauter svampene og løget i samme fedtstof i 5 min.

Tilsæt vin og lad det koge ind til det halve  
Tilsæt fløde, salt og peber og lad det småsimre i 10 min.  
Hæld det i fadet til mørbraden og steg yderlige i 5 min.

Tag det ud af ovnen og lad det trække i 5 – 10 min.  
Skær mørbraden ud i pæne skiver

Serveres gerne med en grøn salat og brød til.  
Grøn salat:
1 stk. Æble i tynde både,
3 spsk. cashewnødder
½ bundt hakkede persille
Dressing:  
2 spsk. æbleeddike,
3 spsk. Rapsolie med citronsmag,
2 spsk. Honning,
salt og peber.

Bland alle ingredienserne til salaten og lad den trække i 10 – 15 min.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken. Svinemørbrad med flødestuvede svampe,
æblesalat og brød. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Svinemørbrad stegt i ovn med flødestuvede svampe æblesalat og brød

Previous Post: « Bagte rødbeder med spinat og parmesanchips
Next Post: Brandade med varmrøget laks »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme