
Kylling Marbella fra The Silver Palate Cookbook, en komplet uventet
opskrift på succes, der blev en klassiker.
Dette er en ret, der blev set som ret dristig i sin tid, hvor udenlandsk mad
stadig var ny og skræmmende for mange amerikanere. Kombinationen
af søde, salte og syltede ingredienser blev modtaget med stor skepsis,
fordi man ikke var vant til dette – og kunne det overhovedet smage godt?
Men de, der prøvede opskriften, blev fuldstændig blæst bag over, og den
endte til sidst på restaurantmenuer rundt om i New York. I dag er dette en
klassisk ret fra kogebogen, der udkom i 1982. Denne bog hjalp med at
neutralisere ingredienser fra middelhavskøkkenet såsom oliven, pesto,
pancetta og rucola
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
1 stk. kylling
130g Brun farin
2 dl. Hvidvin
Marinade:
½ stk. hvidløg delt i fed
1 spsk. Oregano, tørret
salt og friskkværnet peber
½ dl. Balsamico, rød
1½ – 2 dl. Svesker uden sten
1½- 2 dl. Grønne oliven, store
4 spsk. Kapers med lidt lage ved
3 stk. laurbærblade
½ dl. Olivenolie
Tilbehør:
Brune ris
salat iceberg i store stykker, med rødløg, pinjekerner og parmesan i flager
samt vinaigrette
tænd ovnen på 180gr. alm. ovn
Start dagen før med at partér kyllingen i passende stykker,

fjern overflødigt skind og fedt. Og læg skroget i fryseren, kog bouillon på det.
Bland alle dele til marinaden i en stor frysepose og læg kyllinge-

stykkerne heri, trækker i køleskab natten over, eller mindst 4 timer

kom kødet i et ovnfast fad sammen med marinaden. Hæld hvidvin
ved og drys med farin over.

steg kyllingestykkerne i ca. 1 time, mærk ved lårene om de er

gennemstegt. Server direkte fra fadet evt. med et drys persille over
lagen fra fadet bruges som sauce.
skær grøntsagerne i passende stykker til salaten, som serveres til retten.

det er tid til servering.

Dagens tallerken, Kylling Marbella med ris, svesker og grøn salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Skriv et svar