Smagen af syd Frankrig finde i denne ret, nemt tilberedt måltid
Med herbes de Provence, en klassiker fra det franske køkken,
de fine urter kræser for smagsløgene med et strejf af lavendel
som gør den til sin helt egen.
køkkenet kalder
Ingredienser:
1,5 kg nakkekam
2 spsk. sukker
1 spsk. herbes de provence
½ spsk. peber
olie
Kødet skæres i skiver og derefter i strimler
sukker, herbes de provence, peber og olie blandes
godt, læg kødet i marinaden og vend det god rundt
dæk skålen med film og lad det marinerer i ca.
4 – 5 timer
6 stk. løg
2 spsk. sukker
peber
1 bdt. persille
løgene skrælles og deles i halve, skæres ud i skiver
læg halvdelen af løgene i en skål med
4 spsk. eddike + vand til det dækker løgene
Persillen hakkes og blandes med løgene
tilsæt sort friskkværnet peber
Den anden halvdel af løgene blandes med sukker og
lægges i en stegepose, kødstrimlerne tages op af marinaden
og lægges i stegeposen oven på løgene
posen lukkes og bages i 2 timer ved 180gr. i ovnen.
1 bdt. Dild
6 stk. kartofler
skæres i ¼ og koges i ca. 12 min.
Vandet hældes fra og kartoflerne dampes tørre
Tilsættes til en varm pande med lidt fedtstof
Braser nu på panden til de får en lysebrun skorpe
hældes i et serveringsfad og der drysses hakket dild over
Stegeposen tages ud af ovnen og kød/løg hældes i et serveringsfad
Det samme gøres med løgene i vand
klar til servering.
Dagens tallerken, Nakkekam i strimler med dildkartofler og blanquette sauce
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar