• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Beijing Beef i wok med ris

13. marts 2024 by John Frøslev Skriv kommentar

Vi går i det Amerikanske køkken, for at lave amerikaniseret Beijing Beef, og det er
lige hvad man forventer af en populær middagsret, søde, sprøde stimler af oksekød
peberfrugt, løg og hvidløg omrørt i en Beijing-sauce. Den søde og syrlige smag er
også perfect til andre typer kød.
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
450g oksefilet, skåret i strimler
2½ dl. olie
½ stk. rød peber, skåret i firkanter på 12 mm
100g Løg, skåret i stykker på 12 mm
1 spsk. hvidløg, hakket
6 spsk. maizena

Start med at skære kødet ud i pæne strimler

og marinerer dem. Kom 6 spsk. maizena på en tallerken og vend de marinerede
oksekøds strimler i majsstivelsen og kasser oksekødsmarinaden

Opvarm wokken til middelhøj varme med olien

tilsæt de melede oksekødsstrimler til wokken og steg til de er
brunet og sprøde ca. 2 – 3 min. vend dem under stegningen
læg kødstrimlerne på fedtsugende papir.

Skær paprikaen du i firkanter og tilsæt dem til den varme wok
sammen med løg skåret i stykker, rør indtil det er klare ca.

2 – 3 min. tilsæt hakkede hvidløg og steg i ca. 30 sek.
tag det af wokken og læg det sammen med kødet

Tilsæt Beijing saucen til wokken og kog stadig under høj varme

i ca. 3 -5 min. for at få den tykkere i konsistens
tilsæt kød og grøntsager til wokken og varm det grundigt igennem
og server derefter straks.
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Beijing Beef i wok med ris
Ingredienser til oksekødsmarinade:
1 stk. æg, pisket
¼ tsk. salt
2 spsk. koldt vand
1 spsk. maizena

Start med at lave marinaden til kødet, i en mellemstor skål

blandes pisket æg, salt, vand og 1 spsk. maizena.

læg kødstrimlerne i marinaden og vend det god, indtil marinaden
dækker alt kødet
dæk skålen med husholdingsfilm og stil det i køleskab i ca. 30 min.

Ingredienser til Beijing sauce:
½ kop vand
1 spsk. soyasauce
2 spsk. æblecider eddike
1 tsk. røde peberflager, knuste
25g sukker
3 spsk. ketchup
3 spsk. hoisin-sauce
1 spsk. østerssauce
1 spsk. sød chilisauce

Tag en lille skål og bland alle ingredienserne til Beijing saucen
vand, soyasauce, æblecideredikke, paprika flager knuste, sukker
ketchup, hoisinsauce østerssauce og sød chilisauce.

pisk til saucen er glat og sæt den til side, du kan også tilføje
¼ kop af saucen til din marinerede kød, for at give mere smag.

Det er tid til servering

Dagens tallerken, Beijing Beef i wok med ris
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften, Okse

Previous Post: « Vacherin Iskage
Next Post: Nakkekam i strimler med dildkartofler »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme