• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Pollo alla Romano

7. oktober 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Aroma fra Roma, her får kyllingen lidt tid sammen med tomaterne,
men denne rustikke Italiano-ret er enkelt at tilberede og smager fantastisk.
Køkkenet kalder.

Ingredienser: (4 pers.)  
2 stk. kyllingebryst (perlehøne) elle en hel kylling ca. 1200g
3 spsk. Olivenolie
2 stk. løg, gule skåret i skiver
3 fed hvidløg
1 kvist. Frisk rosmarin eller merian
6 dl. Hvidvin, sød eller æblemost
8 stk. tomater, soltørrede fintsnittede
1 ds. Flåede tomater
1 stk. chilie, rød
Salt og peber
Del kyllingebrysterne på midten eller del en kylling i 8 stk.

Varm olien i en stegegryde eller sauterpande ved medium varme  
Del hvidløgene i to og svits dem samme med rosmarin/merian  
Hvidløgene må ikke blive mørke  
Brun kyllingestykkerne først på skinsiden og derefter på alle sider

Reducer varmen til lav og fjern kyllingestykkerne, sæt til side  
Tilsæt løg, steg til de er klare og bløde

Tilsæt vin/æblemost, øg varmen til medium  
Tilsæt soltørrede tomater og kyllingestykkerne  
Lad det stege/koge et par min.

Før flåede tomater og chilie tilsættes  
Læg låg på og lad det simre i 45 – 60 min.  
Tag evt. kyllingebrysterne op efter 30 – 35 min. for ikke at blive tørre.
Saucen skal være tyk og dyb rød, men ikke tør

Bliver saucen for tør, tilsæt lidt vand  
Serveres med et godt stykke brød (grydebrød)  
Det er tid til servering.  

Dagens tallerken, Pollo alla Romano med grydebrød,
Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Pollo alla Romano

Previous Post: « Grøntsags-muffin
Next Post: Pærevælling »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme