Aroma fra Roma, her får kyllingen lidt tid sammen med tomaterne,
men denne rustikke Italiano-ret er enkelt at tilberede og smager fantastisk.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (4 pers.)
2 stk. kyllingebryst (perlehøne) elle en hel kylling ca. 1200g
3 spsk. Olivenolie
2 stk. løg, gule skåret i skiver
3 fed hvidløg
1 kvist. Frisk rosmarin eller merian
6 dl. Hvidvin, sød eller æblemost
8 stk. tomater, soltørrede fintsnittede
1 ds. Flåede tomater
1 stk. chilie, rød
Salt og peber
Del kyllingebrysterne på midten eller del en kylling i 8 stk.
Varm olien i en stegegryde eller sauterpande ved medium varme
Del hvidløgene i to og svits dem samme med rosmarin/merian
Hvidløgene må ikke blive mørke
Brun kyllingestykkerne først på skinsiden og derefter på alle sider
Reducer varmen til lav og fjern kyllingestykkerne, sæt til side
Tilsæt løg, steg til de er klare og bløde
Tilsæt vin/æblemost, øg varmen til medium
Tilsæt soltørrede tomater og kyllingestykkerne
Lad det stege/koge et par min.
Før flåede tomater og chilie tilsættes
Læg låg på og lad det simre i 45 – 60 min.
Tag evt. kyllingebrysterne op efter 30 – 35 min. for ikke at blive tørre.
Saucen skal være tyk og dyb rød, men ikke tør
Bliver saucen for tør, tilsæt lidt vand
Serveres med et godt stykke brød (grydebrød)
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Pollo alla Romano med grydebrød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar