• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grøntsags-muffin

6. oktober 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Rødbede er en grøntsag i bede-slægten, der er karakteristisk med sin
knold med fast og kraftigt mørkerødt kød. Den er i nær familie med
sukkerroe og bladbede (sølvbede) og regnes botanisk for en varietet af
bede.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (12 stk.)  
150g rødbeder
115g smør
150g sukker
½ valiljestang
2 stk. æg
150g hvedemel
1 tsk. natron
1 spsk. Kakao
¾ dl. Kærnemælk
Topping:
125g Mascarpone/Philadelphia flødeost
40g flormelis
½ dl. Piskefløde
Krymmel, (after eight)
Kog rødbederne i ca. 45 min.  
Smut skallen af og lad dem afkøle

Findel dem i en blender eller foodprocessor

Pisk æg, sukker og vaniljekorn, æggene piskes et ad gangen i,
mindst 2 min. for hvert æg

Rør rødbedemassen i

Bland hvedemel, natron og kakao

 Sigt det i rødbedemassen

Rør det sammen med kærnemælk

Fordel dejen i 12 stk. muffinforme

Bag kagerne i ca. 25 min ved 200 gr.

Køl dem af på en rist

Pisk mascarpone, flormelis og Piskefløde

til en luftig creme

Kom cremen i en sprøjtepose med tylle og fordel den på kagerne

Drys med krymmel og opbevar dem koldt til servering.  
(kan fryses før topping)  
Det er tid til servering.

Dagens kage, Grøntsags-muffin med rødbede og chokolade,
Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Grøntsags-muffin med chokolade

Previous Post: « Risotto med safran
Next Post: Pollo alla Romano »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme