• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Risotto med safran

2. oktober 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Risotto er en italiensk ret bestående af ris kogt i bouillon ofte tilsat grønsager.
Risotto serveres som tilbehør eller som forret
Vi skal i køkkenet.

Ingredienser: (2 – 3 pers.)  
280 g Risottoris
50 g Oksemarv eller smør
2 stk. Skalotteløg
¾ dl. tør hvidvin
¾ liter Hønsebouillon
Saften af en ¼ citron
Et godt nip safran
En håndfuld friskrevet parmesan
Lidt ekstra smør
Salt og peber
Start med at pille løgene og hak dem fint

Sauter dem i smør, i en tykbundet gryde

Kom ris ved og lad dem stege med til de begynder at suge
fedtstoffet til sig

Hæld hvidvin på og lad det koge væk
Tilsæt et godt nip safran
Spæd derpå med kogende bouillon lidt af gangen

Lad det koge næsten væk, inden næste portion tilsættes
Rør uafbrudt i risottoen undervejs
Når risene er ved at være klar, smag på dem
Tilsæt parmesan, smør, salt og peber

Sørg nu for, at risottoen er flydende og ikke for fast  

Smag til med lidt citronsaft  
Det tager 20 minutter at lave en risotto.  
Klar til servering.

Dagens tilbehør, Risotto med safran, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Forret, Tilbehør Tags: Risotto med safran

Previous Post: « Tvebakker med varm mælk og kanelsukker
Next Post: Grøntsags-muffin »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme