• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Tvebakker med varm mælk og kanelsukker

24. september 2018 by John Frøslev 5 kommentarer

En rigtig gammel opskrift, som jeg kan huske fra min barndom, hvor vi
ind i mellem fik mælk og tvebakker som forret. Dengang spiste man jo to
retter hver dag og efterretten var som regel stegt kød med kartofler og
brun sovs.  

Hvor opskriften stammer fra ved jeg ikke, men jeg kunne forestille mig
at det var fra alderdomshjemmene, som i dag heder plejehjem.
Dengang kneb det lidt med mund hygiejnen, paradentosen florerede og
tænderne faldt ud så var der kun var gummerne tilbage og med dem
kunne man sagtens tygge tvebakker med mælk, men lige meget hvordan
man ser på det, så smager det godt – også med tænder  
Køkkenet kalder

Ingredienser: (2 pers.)  
10 stk. tvebakker
0,6 liter mælk
2 tsk. kanelsukker
Et nip salt
Start med at varme mælken langsomt op til kogepunkter  
Tilsæt et nip salt

Fordel tvebakkerne i 2 dybe tallerkner

Hæld den kogende mælk over tvebakkerne

Drys med kanelsukker  
Det er tid til servering.

Dagens forret, Tvebakker med varm mælk og kanelsukker,
Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Suppe Tags: Tvebakker med varm mælk og kanelsukker

Previous Post: « Svinekæber med citronsky
Next Post: Risotto med safran »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. admin

    27. september 2018 kl. 10:13

    Hej Pia.
    Tusinde tak for dit følgeskab.
    Det kommer lidt an på hvor i landet man boer, hvor tvebakker med mælk kaldet dykænder.

    Der er decideret en rigtig gammel opskrift på Dykænder, som består af daggammelt fransbrød, skåret i tern, som kommes i varm mælk med et drys af kanelsukker.

    Navnet kommer af, hvis man trykker en af fransbrøds terningerne ned under mælken, så kommer den op igen, indtil brødterningen har suget mælken.

    Mange hilsner

    John

    Svar
  2. Søren

    18. februar 2021 kl. 18:27

    Som jeg husker det.
    Som barn vi fik det med ristede rugbrødstern
    (ristet på panden med kanel og sukker).
    Og selvfølgelig varm mælk.

    Skrevet af Søren -2021

    Svar
    • john

      19. februar 2021 kl. 9:12

      Hej Søren,
      Tusinde tak for dit indlæg, Jeg har aldrig hørt om rugbrødstern med varm mælk.
      det nærmeste jeg kan komme det er fransbrød/toastbrød og i gamle dage havde
      vi jo også sigtebrød, lyst rugbrød og mørkt rugbrød, var det så med mørkt rugbrød som du
      kan huske det?
      Mange hilsner
      John

      Svar
  3. Uffe Haugstrup

    1. april 2021 kl. 9:15

    Meget interessant at hoere om de forskellige tilberedelser. Som barn boede jeg i Holsted ml. Kolding og Esbjerg, min mor serverede det som efterret, koedretten var altid hovedretten. Vi havde 4 tvebakker i deb dybe tallerken, derefter ovenpaa den kogende maelk og saa stroeet en sukker/kanel blanding ovenpaa.
    Med rugbroedstern eller gml. kender jeg kun som oellerbroed, det gamle broed blev laft i blod aftenen foer og dagen efter saa oellerbroed!
    Jeg er foedt i 1953 og bor nu paa Kos, derfor ingen af de specielle danske bogstaver!
    “Kalo mena” som man siger i Graekenland hver maaneds foerste dag, betyder “hav en god maaned”

    Svar
  4. john

    2. april 2021 kl. 8:59

    Hej Uffe,
    Dejligt at høre om din oplevelse med tvebakker og varm mælk, der må også være mange retter på min blog, som du kan huske fra din barndom.
    Og husk du er altid meget velkommen med kommentar til opskrifterne.
    Forsat god dag, mange hilsner
    John

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme