• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Svinekæber med citronsky

21. september 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Svinekæben har oplevet en renæssance det sidste årti, og der er ikke
uden grund. Kæben er en fantastisk smagfuldt stykke kød, som er fuld
af bindevæv, og kræver derfor lang tilberedelsestid, for at blive mørt.

Kæber braiseret i øl, most eller vin med lidt citron, krydderurter giver
dejligt smagfuldt kød, og en god kraftig bouillon, som anvendes til sauce.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)  
800g svinekæber
2 spsk. Olivenolie
Salt og peber
1 stk. Øko citron
5 kviste timian
1 kg. Små kartofler
Salt og peber
50g radicchiosalat
1 stk. hovedsalat
1 stk. hjertesalat
Dressing:
4 spsk. Yoghurt naturel eller creme fraiche 38%
1 spsk. Mayonnaise
1 tsk. Honning
1 tsk. Dijonsennep
Salt og peber
Start med at fjerne sølvsenen på den ene side af kæbeklumperne

Sæt en gryde over varmen med lidt olie

Brun kæbeklumperne hele vejen rundt ca. 3 – 4 min.

Tilsæt salt, peber, timian, citronskal, citronsaft og tilsæt evt. lidt vand  
Skru ned for varmen, læg låg på og lad det braisere,
Braiserer nu ved svag varme i ca. 1½ time  
Skyl kartoflerne og skær dem i både

Kom dem i et ildfast fad, stil dem i ovnen ved 200 gr. i 10 min.  
Til de er tørre i overfladen  
Vend kartoflerne med salt, peber og olivenolie  
Skru op for ovnen til 225 gr. og steg dem færdig i ca. 25 min.  
Skyl og pluk de tre forskellige salater

Rør dressingen sammen og

Vend salaten i den cremede dressing

Server salaten til kæberne i citronsky, med ristede ovnkartofler til.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Svinekæber med citronsky, ovnkartofler og creme salat,
Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Svinekæber med citronsky

Previous Post: « Gæstemiddag “John´s Efterårsmenû”
Next Post: Tvebakker med varm mælk og kanelsukker »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme